Οι γιατροί είπαν στους γονείς της να την ξεγράψουν όταν γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, όμως εκείνη...

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της να την ξεγράψουν όταν γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, όμως εκείνη...

Η αγωνίστρια της ζωής γιόρτασε πρόσφατα τα ένατά της γενέθλια

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της να την ξεγράψουν όταν γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, όμως εκείνη...
Κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις των γιατρών, η Vitória Marchioli, ένα κοριτσάκι από την Μπάρα ντε Σάο Φρανσίσκο στη Βραζιλία που γεννήθηκε σχεδόν χωρίς πρόσωπο εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου, γιόρτασε πρόσφατα τα ένατά της γενέθλια.

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι πριν από εννέα χρόνια και διαγνώστηκε με το σύνδρομο Treacher Collins, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι το μωρό τους είχε μόλις λίγες ώρες ζωής. Μάλιστα, αρνήθηκαν να την ταΐσουν και συμβούλεψαν τους δικούς της να αρχίσουν να κανονίζουν τα διαδικαστικά για την κηδεία.

Εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η μικρούλα, περίπου 40 από τα οστά που έχει ένας υγιής άνθρωπος στο πρόσωπό του δεν αναπτύχθηκαν στην περίπτωση της Vitória, με αποτέλεσμα τα μάτια, το στόμα και η μύτη της να είναι παραμορφωμένα. Από τη γέννησή της μέχρι σήμερα το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αποκατάστασης που έχουν βελτιώσει την αναπνοή της και την ποιότητα ζωής της. 

Κλείσιμο
Οι γονείς της, Ronaldo και Jocilene, 43 και 39 χρονών αντίστοιχα, δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή της κορούλας τους και βασίζονται στις διαδικτυακές εκστρατείες υποστήριξης για να της εξασφαλίζουν την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. Όπως εξηγούν στις συνεντεύξεις τους, η ζωή για τους ίδιους και για την κόρη τους δεν είναι εύκολη. Ο κόσμος αντιδρά πολλές φορές με αγένεια όταν βλέπει το κοριτσάκι στο δρόμο και τα άλλα παιδιά του δέχονται bullying στο σχολείο εξαιτίας της αδερφής τους. Ωστόσο, ολόκληρη η οικογένεια ευχαριστεί κάθε μέρα το θεό για το «θαύμα» της επιβίωσης του κοριτσιού, το οποίο κρατήθηκε στη ζωή χάρη στην αγάπη και τη ζεστασιά της οικογένειάς της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης