Μαρόκο: Συνελήφθη ύποπτος ως συνεργάτης των τζιχαντιστών της επίθεσης στη Βαρκελώνη

Μαρόκο: Συνελήφθη ύποπτος ως συνεργάτης των τζιχαντιστών της επίθεσης στη Βαρκελώνη

Υπάρχουν υποψίες ότι ο ύποπτος εφοδίασε τους τζιχαντιστές με τις φιάλες βουτανίου που είχαν κατά λάθος ανατιναχθεί στην πόλη Αλκανάρ, όπου και σκοτώθηκε ο ιμάμης που θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων

Μαρόκο: Συνελήφθη ύποπτος ως συνεργάτης των τζιχαντιστών της επίθεσης στη Βαρκελώνη
Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο υποψιάζονται ότι εφοδίασε με φιάλες αερίου τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν την Βαρκελώνη στις 17 Αυγούστου στον πεζόδρομο της Ραμπλάς και στην Καμπρίλς, σύμφωνα με πηγές από τις ισπανικές αρχές που εμπλέκονται στις έρευνες.

Ο άνδρας συνελήφθη από την μαροκινή αστυνομία στην πόλη της Καζαμπλάνκα, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Ζόιδο, είπε χθες ότι οι αρχές του Μαρόκου έχουν συλλάβει δύο άτομα που σχετίζονται με τις επιθέσεις, αλλά οι αρχές αρνήθηκαν να παραθέσουν λεπτομέρειες. Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE δήλωσε πως ο δεύτερος άντρας συνελήφθη στην πόλη Ούιντα και ήταν συγγενής ενός μέλους του θύλακα της Βαρκελώνης, οι ισπανικές πηγές δεν το επιβεβαίωσαν.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών του Μαρόκου στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ, είπε ότι οι ισπανικές και οι μαροκινές αρχές συνεργάζονται στενά στην έρευνα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη του θύλακα τζιχαντιστών που σκότωσαν 16 άτομα,
είχαν συγκεντρώσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου σε σπίτι, στην πόλη Αλκανάρ νότια της Βαρκελώνης, με τις οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση.

Η αστυνομία πιστεύει πως κατά λάθος προκλήθηκε ανάφλεξη των εκρηκτικών στις 16 Αυγούστου, την παραμονή της επίθεσης στη Βαρκελώνη, δημιουργώντας μια έκρηξη που κατέστρεψε το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ και στην οποία σκοτώθηκε ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ες Σατί που θεωρείται ως εγκέφαλος της όλης επιχείρησης.

Οι υπόλοιποι τζιχαντιστές αποφάσισαν τότε να χρησιμοποιήσουν ένα βαν για να παρασύρουν τα πλήθη στον πεζόδρομο της Ραμπλάς και λίγο μετά να πραγματοποιήσουν επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς.

Οι περισσότεροι από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, και δύο σκοτώθηκαν στην έκρηξη του σπιτιού στο Αλκανάρ. 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης