Οι Βρετανοί αισιοδοξούν ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Οι Βρετανοί αισιοδοξούν ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε «καλή θέση» στις συνομιλίες της με την ΕΕ για το Brexit, τόνισε η εκπρόσωπος της Μέι - «Φαντασία και προσαρμοστικότητα» ζητά από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Brexit 

Οι Βρετανοί αισιοδοξούν ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο
Η Βρετανία βρίσκεται σε καλή θέση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει για τους όρους αποχώρησής της από την ΕΕ κι επιθυμεί να συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει τις συζητήσεις για τις μελλοντικές της σχέσεις με την Ένωση μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. 

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, στον οποίο η ΕΕ έχει ορίσει βασική προτεραιότητα τα θέματα του λογαριασμού που θα πρέπει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο όταν αποχωρήσει, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στο βρετανικό έδαφος και των Βρετανών σε κράτη μέλη της ΕΕ και το νομικό καθεστώς που θα διέπει τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία. 

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας μελλοντικής εμπορικής σχέσης ΕΕ-ΗΒ έπειτα από την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, θα ξεκινήσουν μόνο όταν έχουν λυθεί τα θέματα που αφορούν το διαζύγιο Λονδίνου–Βρυξελλών. 

Κλείσιμο
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μια καλή θέση και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις μελλοντικές μας σχέσεις», τόνισε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Μέι. 

«Όπως έχει τονίσει ο (υπουργός Brexit) Ντέιβιντ Ντέιβις, πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε από την ΕΕ να δείξει μια περισσότερη φαντασία και προσαρμοστικότητα όταν προσέρχεται σε αυτές τις συνομιλίες», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης