Αναζητούν «κρυφά δωμάτια» στο υποβρύχιο όπου σκοτώθηκε η Σουηδή δημοσιογράφος

Αναζητούν «κρυφά δωμάτια» στο υποβρύχιο όπου σκοτώθηκε η Σουηδή δημοσιογράφος

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο 46χρονος πολυεκατομμυριούχος βύθισε ο ίδιος το αυτοσχέδιο υποβρύχιό του, για να κρύψει σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία

Αναζητούν «κρυφά δωμάτια» στο υποβρύχιο όπου σκοτώθηκε η Σουηδή δημοσιογράφος
Το «κλειδί» του μυστηριώδους θανάτου της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό του «Ναυτίλου», του υποβρυχίου που δημιούργησε μόνος του ο πολυεκατομμυριούχος και εφευρέτης  Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενος για τον φόνο της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, η τοπική αστυνομία χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχάνημα σάρωσης για να ελέγξει εξονυχιστικά το υποβρύχιο μήκους 20 μέτρων του 46χρονου, ο οποίος επιμένει στην αρχική του κατάθεση ότι η δημοσιογράφος πέθανε σε ένα τραγικό δυστύχημα εν πλω και ο ίδιος αναγκάστηκε να την «ενταφιάσει» ρίχνοντάς τη στη θάλασσα. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές αναζητούν «κρυφά δωμάτια» ή καμουφλαρισμένους χώρους στο εσωτερικό του υποβρυχίου όπου μπορεί να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πολυεκατομμυριούχο, μεταξύ των οποίων και όπλα. Οι εισαγγελικές αρχές εμφανίζονται πεπεισμένες ότι ο πολυεκατομμυριούχος βύθισε μόνος του τον «Ναυτίλο» για να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας και είναι αποφασισμένες να μάθουν τον λόγο που προέβη σε τόσο δραστικά μέτρα.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω στο σκάφος έχει βρεθεί ήδη το αίμα της 30χρονης ρεπόρτερ, η οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν για σημαντικές εφημερίδες όπως οι New York Times και ο Guardian.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Βαλ έκανε ρεπορτάζ για τον Μάντσεν όταν εξαφανίστηκε αφότου επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στις 10 Αυγούστου.

Στις 11 Αυγούστου, όταν ο Μάντσεν διασώθηκε έπειτα από τη βύθιση του υποβρυχίου του, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορία εις βάρος του για τη δολοφονία της Βαλ, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από πέντε χρόνια έως ισόβια.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, τόσο της ανθρωποκτονίας όσο και της περιύβρισης νεκρού, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο Μάντσεν και η δικηγόρος του υποστηρίζουν ότι "έθαψε" τη Βαλ στη θάλασσα όταν εκείνη σκοτώθηκε από ατύχημα.

Δέκα μέρες μετά η αστυνομία ταυτοποίησε επισήμως το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στον κόλπο όπου βυθίστηκε το σκάφος και ανακοίνωσε ότι σε αυτό είχε τοποθετηθεί κάποιο μεταλλικό αντικείμενο ώστε να είναι βέβαιο ότι θα βυθιστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης