Τυφώνας Χάρβεϊ: Τα fake news «ανακάλυψαν» καρχαρίες, «βυθισμένα αεροδρόμια» και λεηλασίες

Τυφώνας Χάρβεϊ: Τα fake news «ανακάλυψαν» καρχαρίες, «βυθισμένα αεροδρόμια» και λεηλασίες

Την απίστευτα ανεύθυνη στάση ορισμένων Μέσων και χρηστών των social media αναδεικνύει το BBC

Τυφώνας Χάρβεϊ: Τα fake news «ανακάλυψαν» καρχαρίες, «βυθισμένα αεροδρόμια» και λεηλασίες
Η μάχη για την ενημέρωση έχει περάσει σε άλλη διάσταση, καθώς καθημερινά είναι τα φαινόμενα διασποράς ψευδών ειδήσεων, τις οποίες αναπαράγουν πολύ εύκολα τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ειδησεογραφία αναφορικά με τις συνέπειες του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας και ιδιαίτερα στο Χιούστον.

Όπως αποκαλύπτει το BBC, μετά από διασταύρωση πληροφοριών που πραγματοποίησε με τους ρεπόρτερ και τους απεσταλμένους του στο σημείο της κασταστροφής, τα fake news έκαναν... πάρτι γύρω από τον τυφώνα Χάρβεϊ. Όπως αναφέρει το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, «ανακάλυψαν» μεγάλους καρχαρίες να κολυμπούν στους πλημμυρισμένους δρόμους, «παρουσίασαν» το αεροδρόμιο της πόλης να είναι «βυθισμένο» και τα αεροπλάνα να είναι χαμένα στο νερό, ενώ η πιο επικίνδυνη είδηση που κυκλοφόρησε, ήταν η «ανακάλυψη» λεηλασιών στα κατεστραμμένα σπίτια των ανθρώπων που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Κλείσιμο






Τα fake news προέρχονται κυρίως είτε από τη φαντασία της συντακτικής ομάδας, είτε από ανεύθυνους πολίτες του twitter και των άλλων social media, οι οποίοι διασκεδάζουν με το δράμα των συνανθρώπων τους.

Το Τέξας και ιδιαίτερα το Χιούστον, έχει πληγεί βάναυσα από το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ και το τελευταίο που θα ήθελε κάποιος να ακούσει, είναι η ύπαρξη καρχαριών στις πλημμυρισμένες περιοχές και η λεηλασία του σπιτιού του, όσων υπαρχόντων δηλαδή του έχουν απομείνει.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης