Ρότερνταμ: Ανακρίνεται ο οδηγός του βαν με τις φιάλες υγραερίου - Δεύτερη σύλληψη

Ρότερνταμ: Ανακρίνεται ο οδηγός του βαν με τις φιάλες υγραερίου - Δεύτερη σύλληψη

Δικαστική αρχή δήλωσε στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία

Ρότερνταμ: Ανακρίνεται ο οδηγός του βαν με τις φιάλες υγραερίου - Δεύτερη σύλληψη
Ένας 22χρονος άντρας συνελήφθη στη νότια Ολλανδία σε σχέση με την απειλή επίθεσης που οδήγησε χθες σε ματαίωση συναυλίας στο Ρότερνταμ
και όπως μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS NEWS πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη.

Πρόκειται για τον ένοικο ενός σπιτιού στην επαρχία της νότιας Ολλανδίας Μπραμπάν, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται σε σχέση με την απειλή στο Ρότερνταμ.
Κλείσιμο

Στο μεταξύ, η ολλανδική αστυνομία ανακρίνει σήμερα τον Ισπανό, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει φιάλες αερίου με το φορτηγάκι του που οδηγούσε κοντά σε έναν χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συναυλία η οποία και ματαιώθηκε έπειτα από απειλή για τρομοκρατική επίθεση.

Ο άντρας αυτός κρατείται στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές τον σταμάτησαν χθες Τετάρτη μέσα στο λευκού χρώματος όχημά του που έφερε ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία είχε δώσει την πληροφορία στις ολλανδικές αρχές για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον χώρο αυτόν που είναι γνωστός ως Maassilo και όπου το καλιφορνέζινο μουσικό συγκρότημα Allah-Las επρόκειτο να δώσει συναυλία. Δικαστική αρχή δήλωσε στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία.

"Η έρευνα συνεχίζεται και ανακρίνουμε τον συλληφθέντα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκιζ βαν Νίμβεγκεν. "Προσπαθούμε να διακριβώσουμε την ταυτότητά του", πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο φορτηγάκι βρέθηκαν "περί τις δύο" φιάλες αερίου και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας ήταν "περίεργος", είπε ο εκπρόσωπος αρνούμενος να σχολιάσει αναφορές της ισπανικής αστυνομίας ότι ο συλληφθείς είχε καταναλώσει αλκοόλ.Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία και ότι οι φιάλες αερίου προορίζονταν για οικιακή χρήση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε περίπου στις 1900, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και μόνο ένας ύποπτος κρατείται, είπε η ολλανδική αστυνομία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης