Θρίλερ στη Δανία: Πριν από 30 χρόνια το «κλειδί» για τον στυγερό φόνο της δημοσιογράφου;

Θρίλερ στη Δανία: Πριν από 30 χρόνια το «κλειδί» για τον στυγερό φόνο της δημοσιογράφου;

Μια 22χρονη Γιαπωνέζα είχε βρεθεί φριχτά ακρωτηριασμένη στα ίδια νερά με την Σουηδή δημοσιογράφο το 1986 - Ο πολυεκατομμυριούχος Πίτερ Μάντσεν, που επιμένει στην αθωότητά του, ήταν 15 χρονών την εποχή του πρώτου εγκλήματος

Θρίλερ στη Δανία: Πριν από 30 χρόνια το «κλειδί» για τον στυγερό φόνο της δημοσιογράφου;
Την ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας μιας νεαρής τουρίστριας πριν από τριάντα χρόνια «άνοιξαν» ξανά οι δανικές Αρχές, λόγω των σημαντικών ομοιοτήτων που παρουσιάζει με τον στυγερό φόνο της Σουηδής δημοσιογράφου, η σορός της οποίας βρέθηκε ακέφαλη και με κομμένα άκρα στον κόλπο της Κοπεγχάγης.

Μπορεί ο πολυεκατομμυριούχος Πίτερ Μάντσεν να επιμένει στον ισχυρισμό του ότι η 30χρονη Κιμ Γουόλ, η οποία βρέθηκε φριχτά ακρωτηριασμένη στη θάλασσα, σκοτώθηκε εξαιτίας ενός «ατυχήματος» στο υποβρύχιό του, με αποτέλεσμα εκείνος να χρειαστεί να την «θάψει» ρίχνοντας τη σορό της στο νερό, όμως η δανική αστυνομία έχει ήδη αρκετά στοιχεία στα χέρια της για να μιλά για στυγερό έγκλημα.  

Το γεγονός ότι το πτώμα έφερε σημάδια κακοποίησης, που υποδεικνύουν πως ο δράστης ήθελε να αφαιρέσει όλο τον αέρα από μέσα ώστε να βυθιστεί, όπως και το ότι πάνω του ήταν δεμένο για τον ίδιο λόγο ένα μεταλλικό βαρύ αντικείμενο, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο υπεύθυνος για αυτήν την φρικαλεότητα ήθελε να σβήσει κάθε ίχνος της πράξης του που θα μπορούσε να οδηγήσει τις Αρχές σε εκείνον.

Η τελευταία φωτογραφία της Σουηδής δημοσιογράφου πάνω στο υποβρύχιο

Κλείσιμο


Η μεθοδολογία του δράστη, τόσο όσον αφορά τον φόνο όσο και την συγκάλυψή του, οδήγησαν στις Αρχές σε μια πολύ παλαιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση που εμφανίζει πολλές ομοιότητες με το «θρίλερ» της Κοπεγχάγης. Στα ίδια νερά, πριν από τριάντα χρόνια είχαν βρεθεί τα κομμένα μέλη μιας Γιαπωνέζας τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί με τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο με την Κιμ Γουόλ, ενώ ταξίδευε στη βόρεια Ευρώπη το φθινόπωρο του 1986.


Η σορός της 22χρονης Καζούκο Τογιονάγκα, από το Τόκιο, είχε κακοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκαν οκτώ ολόκληροι μήνες από την ανακάλυψη των μελών της (25 μέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας) προκειμένου να αναγνωριστεί.

«Εντοπίσαμε μια παρόμοια υπόθεση από το 1986, όταν ο κορμός και τα άκρα μιας Γιαπωνέζας τουρίστριας βρέθηκαν στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και εξετάζουμε τις ομοιότητες που υπάρχουν», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο ερευνητής της αστυνομίας Γιενς Μόελερ Τζένσεν σήμερα το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την εποχή της δολοφονίας της νεαρής Γιαπωνέζας, ο πολυεκατομμυριούχος Πίτερ Μάντσεν ήταν μόλις 15 ετών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης