Τουρκία: Ο Ερντογάν έριξε «μαύρο» στο «Ραντεβού στα Τυφλά»

Τουρκία: Ο Ερντογάν έριξε «μαύρο» στο «Ραντεβού στα Τυφλά»

Το τουρκικό ΕΣΡ προχωρά στην υλοποίηση του νομοθετικού διατάγματος που είχε εκδώσει η Άγκυρα - Προειδοποίησε με αυστηρότατες ποινές

Τουρκία: Ο Ερντογάν έριξε «μαύρο» στο «Ραντεβού στα Τυφλά»
Αποφασισμένος να κόψει τις «γέφυρες» με τις «δυτικότροπες συνήθειες» εμφανίζεται ο πανίσχυρος μετά και τη συνταγματική αναθεώρηση πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του τουρκικού ΕΣΡ να «ρίξουν μαύρο» στις εκπομπές των καναλιών τύπου «ραντεβού στα τυφλά» και άλλων ριάλιτι, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τους αυστηρούς νόμους του Ισλάμ.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, Μουράτ Ελιατλί, «τα ίδια τα κανάλια είπαν ότι δεν θέλουν να κάνουν τέτοια προγράμματα γιατί τέτοιες εικόνες στο γυαλί είναι άσχημες». 

Κλείσιμο
Λίγους μήνες νωρίτερα, η Άγκυρα
είχε εκδώσει νομοθετικό διάταγμα, βάσει του οποίου «ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, που δείχνουν ανθρώπους να γνωρίζονται μεταξύ τους ή / και συγκεντρώνονται για να βρουν φίλους δεν είναι επιτρεπτές». 

Το RTUK υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τέτοια απαγόρευση, αλλά ότι θα επιτρέψει σε τέτοιες εκπομπές να εκπέμπονται μόνο όταν τα παιδιά δεν παρακολουθούν τηλεόραση. Το Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι θα αλλάξει τους κανόνες που θα ρυθμίζουν το περιεχόμενο των εκπομπών που «επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογική, σωματική και ηθική ανάπτυξη των νέων». 

«Στις 29 Απριλίου 2017, το νομοθετικό διάταγμα έκτακτης ανάγκης αριθ. 690 δημοσιεύθηκε. Με αυτό το διάταγμα αυξήθηκαν τα ποσά των κυρώσεων που επιβάλλονται σε προγράμματα γάμου και συνευρέσεως. Προηγουμένως, επιβάλλονταν πρόστιμα ύψους 1% ή 3% του ακαθάριστου εισοδήματος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων για την εκπομπή τέτοιων προγραμμάτων (αν παραβιάζουν τους προκαθορισμένους κανόνες). Πλέον μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5%, ενώ μπορεί να επιβληθεί και ποινή αναστολής εκπομπής του προγράμματος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης