Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν: Όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη η Τουρκία

Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν: Όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη η Τουρκία

Η ανάμειξη Ερντογάν στις εθνικές εκλογές μιας χώρας είναι απαράδεκτη, λέει ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση και προσθέτει ότι η Ευρώπη χρειάζεται νέα στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

Ευρωπαίος Επίτροπος Χαν: Όλο και πιο μακριά από την Ευρώπη η Τουρκία
Καμπανάκι προς την Τουρκία για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση χτυπά ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος όχι μόνο εκφράζει τον προβληματισμό του, αλλά και επισημαίνει ευθέως το ενδεχόμενο πάγωμα των σχετικών διαδικασιών.
   
Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει στάση αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση.

«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα, οι χώρες μέλη να συζητήσουν ποιες θα είναι οι στρατηγικές επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς. Μακροπρόθεσμα απλώς το να αποφεύγουμε το ζήτημα δεν αποτελεί πολιτική στρατηγική», επεσήμανε ο Γιοχάνες Χαν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Κλείσιμο
«Η ανάμειξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εθνικές εκλογές μιας χώρας
καθώς και τα αιτήματα έκδοσης φερόμενων πολιτικών αντιπάλων του είναι απαράδεκτα», τόνισε ο Αυστριακός επίτροπος, αναφερόμενος στην υπόθεση του τουρκικής καταγωγής Γερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακανλί, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει εναντίον του η Άγκυρα. Ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι αποπομπές και οι συλλήψεις χωρίς νομική βάση που γίνονται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 αποδεικνύουν ότι η τουρκική ηγεσία «προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να αναθεωρήσει την πορεία της, η οποία την φέρνει ολοένα και πιο μακριά από την Ευρώπη», υπογράμμισε στη Suddeutsche Zeitung ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης