Ισπανία: Στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες τζιχαντιστές

Ισπανία: Στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες τζιχαντιστές

Πρόκειται για τους Ντρις Ουκαμπίρ, Μοχάμεντ Αάλα, Μοχάμεντ Χούλι Σεμλάμ και Σάλαχ ελ Καρίμπ

Ισπανία: Στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες τζιχαντιστές
Οι τέσσερις τζιχαντιστές που έχουν συλληφθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία με θύματα 15 ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στη Μαδρίτη, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας και για άλλους τρομοκράτες. Πρόκειται για τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη του 12μελούς τζιχαντιστικού πυρήνα που χτύπησε τη Βαρκελώνη και τα οποία μεταφέρθηκαν στη Μαδρίτη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, όπως είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, οι αρχές δεν θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση των αρχών ασφαλείας. "Είπαμε μόνο ότι από τον πυρήνα (που διέπραξε τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη) των 12 υπόπτων οι 4 έχουν συλληφθεί, δύο σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, 5 στο Καμπρίλς και τώρα έχουμε έναν τρομοκράτη νεκρό στο Σουμπιράτς", είπε ο Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Ένας από τους άνδρες είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ, το διαβατήριο του οποίου βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι το οποίο έριξαν οι τρομοκράτες πάνω στους πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης. Παραδόθηκε στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος και ότι ο μικρότερος αδελφός του, ο Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών, που σκοτώθηκε στην Καμπρίλς, έκλεψε τα χαρτιά του.
Κλείσιμο



Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάζεται και ο Μοχάμεντ Αάλα, ο ιδιοκτήτης του Audi που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς. Ένας από τους αδελφούς του, ο Σάιντ, σκοτώθηκε και ένας δεύτερος, ο Γιούσεφ, πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο πυρήνας στην Αλκανάρ.

Ο Μοχάμεντ Χούλι Σεμλάμ συνελήφθη αφού τραυματίστηκε στην έκρηξη αυτή. Κατά την προσέλευσή του σήμερα στο δικαστήριο φορούσε την πιτζάμα του νοσοκομείου και είχε το χέρι του δεμένο με έναν επίδεσμο.

Ο τέταρτος συλληφθείς, Σάλαχ ελ Καρίμπ είναι ο ιδιοκτήτης του internet café που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες για να στέλνουν χρήματα στο Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης ο δικαστής πρόκειται να διαβάσει το κατηγορητήριο και στη συνέχεια θα τους ρωτήσει αν επιθυμούν να καταθέσουν. Αν οι κατηγορούμενοι απαντήσουν θετικά, θα τους ανακρίνει.

Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το πιθανότερο είναι οι τέσσερις άνδρες να κριθούν προφυλακιστέοι για όσο διάστημα ο δικαστής συνεχίζει την έρευνα, η οποία ίσως διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια προτού μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης