Γερουσιαστές Βενεζουέλας: Είμαστε Γερουσία σε αντίσταση κατά της δικτατορίας Μαδούρο

Γερουσιαστές Βενεζουέλας: Είμαστε Γερουσία σε αντίσταση κατά της δικτατορίας Μαδούρο

«Αυτή είναι μια Γερουσία σε αντίσταση κατά της ένοπλης στρατιωτικής δικτατορίας που πήρε την εξουσία και κέρδισε με το στρατό ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει στις κάλπες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σώματος Φρέντι Γκεβάρα

Γερουσιαστές Βενεζουέλας: Είμαστε Γερουσία σε αντίσταση κατά της δικτατορίας Μαδούρο
Διάγγελμα αντίστασης κατά της «δικτατορίας» του Νίκολας Μαδούρο εξέδωσαν το Σάββατο τα μέλη της Γερουσίας της Βενεζουέλας μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας να τους αφαιρέσει τη δυνατότητα νομοθέτησης και να παραχωρήσει αυτή την εξουσία στην Συντακτική Συνέλευση.

Το διάγγελμα αυτό ακολούθησε καταδικαστικές δηλώσεις από 12 κράτη συν τις ΗΠΑ που ανακοίνωσαν ότι θα εξακολουθήσουν να αναγνωρίζουν τη Γερουσία ως το μοναδικό νόμιμο νομοθετικό όργανο.

«Αυτή είναι μια Γερουσία σε αντίσταση κατά της ένοπλης στρατιωτικής δικτατορίας που πήρε την εξουσία και κέρδισε με το στρατό ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει στις κάλπες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σώματος Φρέντι Γκεβάρα.

Κλείσιμο
Από το 2015 ο έλεγχος της Γερουσίας έχει περάσει στην αντιπολίτευση αλλά τα μέλη του ανώατου δικαστηρίου που είναι πιστά στον Μαδούρο έχουν απορρίψει κάθε νόμο που συνέταξαν οι γερουσιαστές.

Ο Νίκολας Μαδούρο υποστηρίζει ότι η αναθέωρηση του Συντάγματος που θα κάνει η Συντακτική Συνέλευση είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρήνη μετά από τέσσερις μήνες διαδηλώσεων και συγκρούσεων στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους 125 άνθρωποι.

Αντίθετα η αντιπολίτευση ζητά συνεχώς τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών τις οποίες είναι σίγουρη ότι ο Μαδούρο θα χάσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης