«Έκρηξη» Τραμπ: Τα Fake News διαστρέβλωσαν όσα είπα για το Σάρλοτσβιλ

«Έκρηξη» Τραμπ: Τα Fake News διαστρέβλωσαν όσα είπα για το Σάρλοτσβιλ

Ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ, ακόμη και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, υποστηρίζοντας πως υπήρχε άδικο «και στις δύο πλευρές» 

«Έκρηξη» Τραμπ: Τα Fake News διαστρέβλωσαν όσα είπα για το Σάρλοτσβιλ
Με τα  μέσα ενημέρωσης τα έβαλε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι «διαστρεβλώθηκαν» οι δηλώσεις του μετά τις βιαιότητες στο Σάρλοτσβιλ, όπου έχασε τη ζωή της μία γυναίκα.

«Το κοινό μαθαίνει (ακόμη περισσότερο) πόσο ανέντιμα είναι τα μέσα ενημέρωσης Fake News. Διαστρέβλωσαν εντελώς αυτό που είπα για το μίσος, τον σεχταρισμό κλπ. Ντροπή!», έγραψε πρωί-πρωί στο Twitter.

Ο πρόεδρος Τραμπ προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ, ακόμη στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, υποστηρίζοντας πως υπήρχε άδικο «και στις δύο πλευρές» κατά τις βιαιότητες.

Κλείσιμο
«Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα… ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» ήταν η απάντησή του στους δημοσιογράφους ο Τραμπ  σε ερωτήσεις που δέχθηκε στην είσοδο του πύργου Τραμπ, συμπληρώνοντας ότι οι αριστεροί διαδηλωτές «όρμησαν με τη βία κι επιτέθηκαν στην άλλη πλευρά».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των ακροδεξιών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ επιμένοντας ότι «δεν ήταν όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί νεοναζί, δεν ήταν όλλοι λευκοί ακροδεξιοί».

Συνεχίζοντας να εξισώνει τις ευθύνες ο Τραμπ είπε ότι «είχες μια ομάδα από τη μια μεριά και μια από την άλλη και επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα - υπάρχει μια άλλη πλευρά, μπορεί να τους αποκαλείτε οι αριστεροί που επιτέθηκαν στην άλλη ομάδα αλλά υπήρχαν καλοί άνθρωποι και στα δύο "στρατόπεδα"».

Σημειωτέον, ότι στην πρώτη -ίσων αποστάσεων- δήλωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταδικάσει «το μίσος και τη βία από πολλές πλευρές» αντί να μιλήσει για νεοναζί και λευκούς ακροδεξιούς επιμένοντας ότι «ήθελα να διασφαλίσω ότι όσα θα έλεγα θα ήταν σωστά και όχι να κάνω μια βιαστική δήλωση, ήταν μια πολύ καλή δήλωση».

Επίθεση σε γερουσιαστή

Ο Τραμπ καταφέρθηκε επίσης σήμερα εναντίον του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιχαμ, προσωπικότητας των συντηρητικών που συνηθίζει να μην μασάει τα λόγια του όταν απευθύνεται στον πρόεδρο, τον οποίο επέκρινε ζωηρά για τη θέση που πήρε μετά τα επεισόδια αυτά στη Βιρτζίνια.

«Ο Λίντσεϊ Γκρέιχαμ αναζητώντας δημοσιότητα δήλωσε ψευδώς πως είπα ότι υπάρχει ηθική αντιστοιχία ανάμεσα στην ΚΚΚ (σ.σ.: την Κου Κλουξ Κλαν), τους νεοναζί και τους υποστηρικτές της υπεροχής των λευκών με ανθρώπους όπως η (Χέδερ) Χάιερ», η 32χρονη γυναίκα που χτυπήθηκε θανάσιμα το Σάββατο από το αυτοκίνητο του ρατσιστή. «Ένα τόσο αηδιαστικό ψέμα».

«Απλούστατα δεν μπορεί να ξεχάσει το εκλογικό φιάσκο του», συνέχισε ο πρόεδρος, αναφερόμενος πιθανόν στην υποψηφιότητα του Λίντσεϊ Γκρέιχαμ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του 2016.

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας θεώρησε πως ο Τραμπ «έκανε ένα βήμα προς τα πίσω» την Τρίτη «υπονοώντας και πάλι ότι υπάρχει μια ηθική αντιστοιχία ανάμεσα στους νεοναζί υποστηρικτές της υπεροχής των λευκών και τα μέλη της KKK που συμμετείχαν στη διαδήλωση του Σάρλοτσβιλ» με ανθρώπους όπως η Χάιερ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης