Βρετανία: Την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών ζητά οργάνωση που στήριξε το Brexit

Βρετανία: Την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών ζητά οργάνωση που στήριξε το Brexit

Τον κατηγορεί ότι συνωμοτεί για να εμποδίσει το Brexit και ότι επιδιώκει να αλλάξει την εντολή που έδωσε το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων  

Βρετανία: Την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών ζητά οργάνωση που στήριξε το Brexit
Μια από τις γνωστότερες οργανώσεις που αγωνίστηκαν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σήμερα μια νέα εκστρατεία με σκοπό, αυτή τη φορά, την εκδίωξη του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ από το κοινοβούλιο, καθώς υποστηρίζει ότι συνωμοτεί για να εμποδίσει το Brexit.

Οι διαφωνίες για τη στρατηγική που ακολουθεί η Βρετανία όσον αφορά το Brexit επανήλθαν δριμύτερες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, όταν οι Συντηρητικοί απώλεσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τους. Ως αποτέλεσμα, άρχισαν και πάλι να ακούγονται εντονότερα οι φωνές που ζητούσαν ένα πιο "ήπιο" Brexit.

Ο Χάμοντ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν ένα "διαζύγιο" που θα γίνει σε πολλά στάδια, σε διάστημα πολλών ετών, γεγονός που ενοχλεί ορισμένους υποστηρικτές του Brexit που τάσσονται υπέρ μιας πλήρους και οριστικής αποχώρησης τον Μάρτιο του 2019. Το γεγονός αυτό έθεσε τον υπουργό στο στόχαστρο της οργάνωσης Leave.EU που μετείχε ενεργά πέρσι στο δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Κλείσιμο
Ο Χάμοντ "είναι μέλος μιας μυστικής ομάδας βουλευτών που πιστεύουν ότι μπορούν να καθυστερήσουν την έξοδο, ότι μπορούν να ανατρέψουν την επιθυμία του 52% (σ.σ. των ψηφοφόρων) που παρά τις απειλές από τις πολιτικές τάξεις είχαν το θάρρος να εκφράσουν τις πεποιθήσεις τους στην κάλπη" ανέφερε ο επικεφαλής της Leave.EU, ο Άρον Μπανκς, σε επιστολή του προς τους ψηφοφόρους της περιφέρειας όπου εκλέγεται ο υπουργός.

Στη Βρετανία δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αποπεμφθεί από το κοινοβούλιο ένας εκλεγμένος βουλευτής. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θεωρητικά θα διεξαχθούν το 2022. Όμως η Leave.EU ζητά από τους υποστηρικτές της να πιέσουν το Συντηρητικό Κόμμα ώστε ο Χάμοντ να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Στο στόχαστρο της οργάνωσης έχει μπει επίσης και η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ που τον Ιούνιο κατάφερε να επανεκλεγεί με οριακή πλειοψηφία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση εκ μέρους του Χάμοντ ή του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης