Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Άνδρας οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Άνδρας οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά

Ο οδηγός συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν εκρηκτικά - Λίγο αργότερα έγιναν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Άνδρας οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά
Τον τρόμο έζησαν για μια ακόμη φορά στις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της Τρίτης στο Μόλενμπεκ αστυνομικοί πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο που θεώρησαν ύποπτο και άρχισαν να το κυνηγούν.

Η περιοχή αποκλείστηκε και δημιουργήθηκε μια περίμετρος ασφάλειας. Το προσωπικό και οι πελάτες στα κοντινά καταστήματα δεν είχαν την άδεια να φύγουν μέχρι να το επιτρέψει η αστυνομία.

Αρκετοί αστυνομικοί πυροβόλησαν στους τροχούς ενός αυτοκινήτου Citroen Picasso, που είχε Γερμανικές πινακίδες, ενώ συνελήφθη άτομο που παραδέχτηκε ότι μέσα στο όχημα υπήρχαν εκρηκτικά.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιόχαν Μπέρκμανς δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Έπιασα τον οδηγό, ο οποίος μου είπε αμέσως ότι υπήρχαν εκρηκτικά στο πλοίο».

Ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα δήλωσε: «Δεδομένων των δηλώσεων του υπόπτου, προτιμήσαμε να μην αναλάβουμε κανέναν κίνδυνο».

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο ύποπτος είναι 36 ετών και ονομάζεται Jean-Claude Nshuti. 

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, εάν οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας του Citroen Picasso δεν είναι ψεύτικες, το αυτοκίνητο προέρχεται από την περιοχή Alzey-Worms της Γερμανίας.

Το Μόλενμπεκ θεωρείτα «φωλιά» τζιχαντιστών καθώς εκεί έμεναν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης