Το Ιράν αγνοεί επιδεικτικά τις ΗΠΑ: Πετυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Το Ιράν αγνοεί επιδεικτικά τις ΗΠΑ: Πετυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος, δηλώνει η Τεχεράνη - Για αθέτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ κάνει λόγο η Ουάσιγκτον

Το Ιράν αγνοεί επιδεικτικά τις ΗΠΑ: Πετυχημένη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Το Ιράν ολοκλήρωσε επιτυχώς μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σε μια εξέλιξη που πιθανώς να κλιμακώσει τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, εξαιτίας της δυνητικής χρήσης του για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη αθετεί τους όρους ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που καλεί το Ιράν να μην ασκεί καμία δραστηριότητα σχετικά με βαλλιστικούς πυραύλους που είναι σχεδιασμένοι να έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

«Το Διαστημικό Κέντρο Χομεϊνί ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του με την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Simorgh (Phoenix)», ανέφερε η κρατική τηλεόραση. «Ο πύραυλος Simorgh έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δορυφόρους βάρους έως και 250 κιλών σε τροχιά 500 χλμ.», τόνισε.

Κλείσιμο
Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν σχετικά με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνοντας πως οι «κακόβουλες δραστηριότητες» της Τεχεράνης στην Μέση Ανατολή έχουν υπονομεύσει κάθε «θετική συνεισφορά» της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι το διαστημικό πρόγραμμά του είναι ειρηνικό, αλλά δυτικοί εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το πρόγραμμα μπορεί να αποτελεί ένα πρόσχημα για ανάπτυξη τεχνολογιών πυραυλικών συστημάτων.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης