Εκεχειρία στην ορεινή περιοχή των συνόρων μεταξύ Λιβάνου - Συρίας

Εκεχειρία στην ορεινή περιοχή των συνόρων μεταξύ Λιβάνου - Συρίας

Η οργάνωση Χεζμπολάχ μάχεται κατά ενόπλων τζιχαντιστών από την προηγούμενη εβδομάδα


Εκεχειρία στην ορεινή περιοχή των συνόρων μεταξύ Λιβάνου - Συρίας
Εκεχειρία εφαρμόζεται από σήμερα στην ορεινή περιοχή των συνόρων μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, κοντά στην πόλη Αρσάλ, όπου η οργάνωση Χεζμπολάχ μάχεται κατά ενόπλων τζιχαντιστών
από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της τηλεόρασης ( al-Manar TV) που ελέγχεται από την αναφερόμενη οργάνωση.

Η εκεχειρία εφαρμόζεται από σήμερα στις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Τζαρούντ Αρσάλ, σε όλα τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων, όπως μετέδωσε και το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (LNNA).

Κλείσιμο
Και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, al Manar, ανακοίνωσε: 
«Εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε όλο το μέτωπο της Τζούρουντ Άαρσαλ».

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ANI, η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία διαπραγματεύτηκε ο διευθυντής της λιβανέζικης Γενικής Ασφάλειας Αμπάς Ιμπραχίμ. Η συμφωνία προβλέπει κυρίως την απομάκρυνση των τελευταίων τζιχαντιστών από την περιοχή. «Οι μαχητές του αλ Νόσρα και οι οικογένειές τους θα πάνε στην Ιντλίμπ», μια επαρχία στη νοτιοδυτική Συρία μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, πρόσθεσε το ANI.

Η Τζούρουντ Άαρσαλ είναι μια ορεινή περιοχή όπου είναι εγκατεστημένες σουνιτικές τζιχαντιστικές ομάδες που προέρχονται από τη Συρία. Στην ίδια περιοχή έχουν δημιουργηθεί αυτοσχέδιοι καταυλισμοί Σύρων προσφύγων. Η κατάσταση ασφαλείας στην Άαρσαλ είναι εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για τον Λίβανο. Το 2014 τζιχαντιστές είχαν απαγάγει 30 στρατιώτες και αστυνομικούς έπειτα από συγκρούσεις στην περιοχή. Τέσσερις από τους ομήρους είχαν σκοτωθεί και ένας πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Δέκα έξι απελευθερώθηκαν το 2015, ενώ εννέα εξακολουθούν να κρατούνται.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης