Πέθανε ο γάτος που εδώ και 20 χρόνια εκλεγόταν «δήμαρχος» μιας μικρής πόλης στη Αλάσκα

Πέθανε ο γάτος που εδώ και 20 χρόνια εκλεγόταν «δήμαρχος» μιας μικρής πόλης στη Αλάσκα

O γλυκός χαρακτήρας του Σταμπς και η δημοφιλία του στους επισκέπτες της Ταλκεέντα του εξασφάλιζαν την επανεκλογή κάθε χρόνο

Πέθανε ο γάτος που εδώ και 20 χρόνια εκλεγόταν «δήμαρχος» μιας μικρής πόλης στη Αλάσκα
Ο Σταμπς, ένας χαριτωμένος γάτος που εκλεγόταν εδώ και 20 χρόνια «επίτιμος δήμαρχος» μιας μικρής κωμόπολης στην Αλάσκα έφυγε από τη ζωή, προς μεγάλη θλίψη της οικογένειάς του και των αφοσιωμένων δημοτών του.

Ο ανοιχτόχρωμος γατούλης, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε μασκότ της Ταλκεέτνα, με πληθυσμό περίπου 900 κατοίκων, εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος το 1998, σε μια ανεπίσημη ψηφοφορία στην οποία ωστόσο συμμετείχε η πλειοψηφία των κατοίκων της μικρής πόλης. 

Αν και το αξίωμά του δεν είχε και τόσο... επίσημο χαρακτηρα, ο γλυκός χαρακτήρας του Σταμπς και η δημοφιλία του στους επισκέπτες της Ταλκεέντα του εξασφάλιζαν την επανεκλογή κάθε χρόνο. Σε αυτό συνέβαλε φυσικά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποιος υποψήφιος του ανθρώπινου είδους για να του κλέψει τη θέση, αφού η κωμόπολη υπάγεται σε έναν άλλο δήμο και δεν πραγματοποιεί δικές της εκλογές.

Κλείσιμο
Οι ιδιοκτήτες του Σταμπς ανακοίνωσαν τον θάνατο του το περασμένο Σάββατο με μια επίσημη δήλωση. Σε αυτήν ανέφεραν ότι ο γάτος τους «έσβησε» γαλήνια στον ύπνο του και ότι ήταν αγωνιστής μέχρι το τέλος.

Ο Σταμπς, που αποτελούσε κάτι σαν τουριστική ατραξιόν της πόλης, είχε επιβιώσει από μια επίθεση σκύλου το 2013. Την τελευταία χρονιά, λόγω της μεγάλης του ηλικίας, είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και έμενε κυρίως σπίτι, απολαμβάνοντας τα χάδια και τις φροντίδες των ιδιοκτητών του.

Αν και η θλίψη των κατοίκων της πόλης που έχει μείνει «ακέφαλη» είναι ακόμα νωπή, κάποιοι έχουν προτείνει ήδη ως διάδοχο του Σταμπς ένα από τα γατάκια που απέκτησε πρόσφατα, ονόματι Ντενάλι, ο χαρακτήρας του οποίου έχει πολλές ομοιότητες με εκείνον του χαρισματικού μπαμπά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης