Γερμανικός Τύπος: Κανένα πρόβλημα με τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Κω

Γερμανικός Τύπος: Κανένα πρόβλημα με τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Κω

Γερμανός δημοσιογράφος απαντάει στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τους τουρίστες- και για τον ίδιο- όπως για παράδειγμα: Θα συνεχίσω τις διακοπές μου στη Κω; Υπάρχει ασφάλεια στο νησί καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί;

Γερμανικός Τύπος: Κανένα πρόβλημα με τις κρατήσεις Γερμανών τουριστών στην Κω
Στην επόμενη μέρα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κω είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου με τις ξένες εφημερίδες να απεικονίζουν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το μέγεθος της καταστροφής αλλά και να παραθέτουν την άποψη των ειδικών που σπεύδουν να απαντήσουν σε ερωτήματα που απασχολούν τους τουρίστες που παραθερίζουν ή πρόκειται να παραθερίσουν στο νησί που μετράει τις πληγές του.   
 
Bild
"Και τώρα τι γίνεται με τις διακοπές μου στην Κω;", διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild", με τον δημοσιογράφο, Ραλφ Στάνγκερ, να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις αφού έζησε στο... πετσί του το χτύπημα του Εγκέλαδου.   

Ο Γερμανός δημοσιογράφος απαντάει στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν για τους τουρίστες- και για τον ίδιο- όπως για παράδειγμα,θα συνεχίσω τις διακοπές μου στη Κω; Υπάρχει ασφάλεια στο νησί καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί; Εάν έχω προγραμματίσω τις διακοπές μου στο νησί, και μετά τον σεισμό, άλλαξα γνώμη, μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων;  
Κλείσιμο
      
"Για τους Γερμανούς που ταξιδεύουν με τον τουριστικό πράκτορα TUI, τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει για τις διακοπές τους στο νησί δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές", όπως επισημαίνει το Γερμανικό δημοσίευμα. 
   
Η εφημερίδα "Bild" ζήτησε τη γνώμη των ειδικών αν μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο νησί που έχει πληγεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ο δικηγόρος Κάι Ροντέγκρα εξηγεί πως αυτό εξαρτάται από τη σοβαρότητα του σεισμού. 

"Για παράδειγμα, εάν η περιοχή που έχει πληγεί, έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές σε ότι αφορά τις υποδομές της,δηλαδή αν υπάρχει πρόβλημα με τα λιμάνια του νησιού,τότε δικαιούστε επιστροφή χρημάτων. Εάν όμως δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές, τότε δεν είναι εφικτή η δυνατότητα ακύρωσης του ταξιδιού... Οι φόβοι και οι ανησυχίες των παραθεριστών υπό το φόβο μετασεισμών δεν δίνει το δικαίωμα στους πελάτες να ακυρώσουν το ταξίδι τους και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους", σχολιάζει το δημοσίευμα επικαλούμενο το Γερμανό δικηγόρο.  

DPA
Την ανακούφισή του εκφράζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αφού,από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω,δεν υπάρχουν Γερμανοί πολίτες στον κατάλογο των θυμάτων. 
    
Αλλά και σύμφωνα με καλές πληροφορημένες πηγές πηγές που επικαλούνται διπλωματικούς κύκλους του Βερολίνου, δεν υπάρχουν Γερμανοί πολίτες ανάμεσα στους τραυματίες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης