Σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου η Άγκυρα για τη διαρροή των θέσεων των αμερικανικών βάσεων στη Συρία

Σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου η Άγκυρα για τη διαρροή των θέσεων των αμερικανικών βάσεων στη Συρία

Δεν είμαστε εμείς πίσω από τη διαρροή διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν - Ισχυρίστηκε ότι «το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε αυτές τις πληροφορίες βασιζόμενο στο δικό του δίκτυο πηγών» και ότι η Προεδρία ενημερώθηκε μετά τη δημοσίευση του άρθρου 

Σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου η Άγκυρα για τη διαρροή των θέσεων των αμερικανικών βάσεων στη Συρία
Ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε κανένα ρόλο στη δημοσίευση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας τοποθεσιών που φαίνεται πως είναι θέσεις του αμερικανικού στρατού στη Συρία.

Ο Ιμπραήμ Καλίν προέβη στο παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αφού το Πεντάγωνο επισήμανε χθες ότι αυτή η διαρροή θέτει σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις κι ότι οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν στην Τουρκία, σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.

«Δεν τίθεται θέμα σε αυτήν την περίπτωση για πληροφορίες που δόθηκαν από την κυβέρνησή μας καθ' οιονδήποτε τρόπο» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.
«Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε αυτές τις πληροφορίες βασιζόμενο στο δικό του δίκτυο πηγών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «λάβαμε γνώση αυτού του άρθρου μετά τη δημοσίευσή του».
Κλείσιμο

Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα τηλεγράφημα, που συνοδευόταν από ένα γράφημα, στο οποίο απαριθμούνταν οι ακριβείς θέσεις 10 στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στη Συρία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλυπτόταν ακόμα και ο αριθμός των στρατιωτικών των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το Ανατολή, 200 Αμερικανοί στρατιώτες και 75 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας έχουν αναπτυχθεί σε προκεχωρημένα φυλάκια σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βόρεια της Ράκας.

Χωρίς να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, το Πεντάγωνο κατήγγειλε σε αυστηρό ύφος τη δημοσίευση του άρθρου του Ανατολή, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Έντριαν Ράνκιν Γκαλογουέι είπε πως το άρθρο αυτό εκθέτει τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού σε «άχρηστους κινδύνους».

«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να θέλουμε, να σκεφτόμαστε να θέσουμε σε κίνδυνο τους στρατιώτες, το προσωπικό ενός εκ των συμμάχων μας, όποιος κι είναι αυτός, στη Συρία, το Ιράκ ή οπουδήποτε αλλού» επέμεινε ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου.
Και συμπλήρωσε: «Αναμένουμε το ίδιο εκ μέρους των συμμάχων μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης