ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζητούν νέο νομοσχέδιο στη θέση του Obamacare

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζητούν νέο νομοσχέδιο στη θέση του Obamacare

Τρεις γυναίκες πολιτικοί από το κόμμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την ακύρωση του υπάρχοντος συστήματος Υγείας, αν δεν παρουσιαστεί ένα νέο στη θέση του

ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζητούν νέο νομοσχέδιο στη θέση του Obamacare
Άλλη μια γερουσιάστρια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο που θα καταργεί το Obamacare εάν ταυτόχρονα δεν κατατεθεί και κάποιο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης.

Με την απόφασή της αυτή η Λάιζα Μουρκόφσκι, που εκλέγεται στην Αλάσκα, ουσιαστικά μπλοκάρει την προσπάθεια του κόμματός της να προωθήσει το νομοσχέδιο ανάκλησης του Obamacare.

«Για να ανακαλέσεις κάτι θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Ήδη έχει δημιουργηθεί αρκετό χάος και κάτι τέτοιο απλώς θα επέτεινε το χάος» είπε στους δημοσιογράφους η Μουρκόφσκι, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια κατάργησης του υπάρχοντος συστήματος.

Κλείσιμο
Πριν από τη Μουρκόφσκι, άλλες δύο γερουσιάστριες των Ρεπουμπλικανών, η Σέλι Μουρ Καπίτο από τη Δυτική Βιρτζίνια και η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν, ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της ανάκλησης. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα διαθέτει οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία, με 52 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Δεδομένου ότι το μέτωπο των Δημοκρατικών εμφανίζεται αρραγές στο θέμα αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί μπορούσαν να χάσουν μέχρι δύο ψήφους, αλλά όχι και τρίτη, για να περάσουν την ανάκληση του Obamacare.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης