ΗΠΑ: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών

ΗΠΑ: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών

Περισσότερες από 20 Πολιτείες δέχθηκαν «κακόβουλα λογισμικά» στην προσπάθεια επιρροής του αποτελέσματος

ΗΠΑ: Σχεδόν 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών
Συγκλονιστικά στοιχεία από την έρευνα που διεξάγεται αναφορικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκε το αμερικανικό σύστημα καταγραφής ψηφοφόρων κατά την προεκλογική περίοδο, έδωσε στη δημοσιότητα το ελεγκτικό συμβούλίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αμερικανικό σύστημα δέχθηκε πάνω από 150.000 κυβερνοεπιθέσεις μόνο την ημέρα των εκλογών, σε περισσότερες από 20 αμερικανικές Πολιτείες. Όπως εκτιμούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνοεπιθέσεων είχε προέλευση Ρώσους χάκερς.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς τον Αύγουστο του 2016, οπότε και επισημάνθηκαν από το FBI. Τον Σεπτέμβριο, εταιρεία που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ανέλαβε την «ασπίδα» του συστήματος, εντοπίζοντας τουλάχιστον 55 «προβλήματα», τα οποία και ξεκίνησε να διορθώνει.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά στο σύστημα.

Όπως χαρακτηριστικά διέρρευσε, το σύστημα αντιμετώπισε, μόνο την ημέρα των εκλογών, 149.832 προσπάθειες κακόβουλων προγραμμάτων να εισχωρήσουν στο σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων και προφανώς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης