Βίντεο-σοκ: Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί μετά από επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

Βίντεο-σοκ: Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί μετά από επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

Τρεις Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς αστυνομικούς, πριν πέσουν νεκροί στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ - Η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση εδώ και χρόνια - Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Βίντεο-σοκ: Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί μετά από επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών
Τρεις δράστες πυροβόλησαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών όπου οι δυνάμεις ασφαλείας τους σκότωσαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτων περιστατικών του Ισραήλ, Magen David Adom, στο Reuters, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Κλείσιμο


Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή κατά την οποία, οι τρεις δράστες πέφτουν νεκροί μετά την επίθεσή τους.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομία του Ισραήλ, δημοσίευσε και φωτογραφία, στην οποία, όπως αναφέρει, απεικονίζονται τα όπλα των δραστών.



Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η απαγόρευση αφορά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενόπλων.



Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Gilad Erdan, είπε ότι η επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Η επίθεση σήμερα είναι μια δύσκολη και σοβαρή περίπτωση κατά την οποία ξεπεράστηκαν κάποιες κόκκινες γραμμές. Η επίθεση είναι ακόμη υπό έρευνα και απαιτεί από εμάς να επανεξετάσουμε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας στην Πλατεία των τεμένων και τα περίχωρά της» είπε ο υπουργός.

«Καλώ όλους τους δημόσιους ηγέτες να δράσουν για να ηρεμήσει η κατάσταση και να διατηρηθεί η ησυχία στην Ιερουσαλήμ»

Από τον Οκτώβριο του 2015 σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 277 Παλαιστίνιοι , 42 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, δύο Ιορδανοί, ένας κάτοικος Ερυθραίας, ένας Σουδανός και μία Βρετανίδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του AFP.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης