«Στη γωνία» ο Τραμπ: Εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία δίνει ο γιος του

«Στη γωνία» ο Τραμπ: Εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία δίνει ο γιος του

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμ τζούνιορ να έχει χαρακτηρίσει άνευ ουσίας τη μυστική συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, ωστόσο το θέμα προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις 

«Στη γωνία» ο Τραμπ: Εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τη Ρωσία δίνει ο γιος του
Εξηγήσεις στον αμερικανικό λαό αναμένεται να δώσει σήμερα το βράδυ ως καλεσμένος στην δημοφιλή αμερικάνικη εκπομπή "Sean Hannity Show" ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που λαμβάνει στις ΗΠΑ το σκάνδαλο "Trumpgate".

   Μπορεί ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου να χαρακτήρισε άνευ ουσίας τη μυστική συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο,Ναταλία Βεσελνίτσκαγια,τον Ιουνίου του 2016, και έφερε στο φως η εφημερίδα "New York Times", όμως στις ΗΠΑ το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. 

  Την ίδια ώρα, ο Άνταμ Σιφ, ανώτατο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου, αναμένει από τον υιό Τραμπ, αλλά και από όλους όσοι ενεπλάκησαν στη συνάντηση της 9ης Ιουνίου του 2016 να καταθέσουν στα μέλη της Επιτροπής.
  
Κλείσιμο
   Η Ρωσίδα δικηγόρος με την οποία είχε συναντηθεί πριν από ένα χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε χθες στο δίκτυο "NBC" ότι δεν του έδωσε πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος του Κρεμλίνου. 
   O Aμερικανός πρόεδρος άνοιξε τις... φτερούγες του για να προστατεύσει τον υιό του ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο "Trumpgate" φθάνει στο κατώφλι του Λευκού Οίκου .  Για την εφημερίδα "New York Post" o γιος του Τραμπ είναι χαζός αφού έπαιξε ρωσική ρουλέτα κι έχασε... 

   Οι πρωταγωνιστές του "Τrumpgate" 
  O Nτόναλντ Τραμπ τζούνιορ υποβαθμίζει το σκάνδαλο που σπιλώνει την εικόνα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι άνευ ουσίας κι ότι δεν ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα του καθώς δεν το έκρινε σκόπιμο. 
Η συνάντηση του γιου του Τραμπ και της Ρωσίδας δικηγόρου, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016, στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, αναζωπύρωσε τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι η Ρωσίδα δικηγόρος θα έδινε στον Τραμπ τζούνιορ πληροφορίες «καταστροφικές» για τη Χίλαρι Κλίντον.Η δικηγόρος Ναταλία Βεσελνίτσκαγια αρνήθηκε ότι έδωσε πληροφορίες για την Χίλαρι. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δεν ήταν ενήμερος για το γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνει και ο γιος του.

   "Ήταν άνευ ουσίας η συνάντηση, δεν υπήρχε κάτι να πω", δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να το έχει χειριστεί διαφορετικά.
  Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές, «σκιά» που πλανάται πάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ. 
  "Δεν θα το θυμόμουν καν αυτό, εάν δεν αρχίζατε να το σκαλίζετε. Ήταν πραγματικά συνάντηση 20 λεπτών, που ήταν και χάσιμο χρόνου", υποστήριξε ο γιος Τραμπ.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να έχει χειριστεί την κατάσταση λίγο διαφορετικά, υπερασπιζόμενος πάντα τις πράξεις του.

 "Όλο αυτό συνέβη πριν τη "ρωσική εμμονή" και πριν ο Τύπος δώσει αυτές τις διαστάσεις στο θέμα" υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι για εκείνον η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τον πολιτικό αντίπαλο.
"Όμως, τελικά δεν ειπώθηκε τίποτα ουσιώδες και μάλιστα, η Κλίντον δεν ήταν καν στο επίκεντρο", δήλωσε ο Τραμπ τζούνιορ.
 Χτες ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ δημοσιοποίησε μέσω Twitter τέσσερις σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,με τα οποία προετοίμαζε τη συνάντησή του, τον Ιούνιο του 2016, με τη Ρωσίδα δικηγόρο."Κάποιος μου έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν μπορώ να ελέγξω όσα μου στέλνουν. Το διαβάζω, απαντώ ανάλογα με το αν υπάρχει κάτι χρήσιμο", υποστήριξε χαρακτηριστικά.
   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο γιο του ως  "άνθρωπο υψηλής ποιότητας" εξαίροντας επίσης τον τρόπο με τον χειρίστηκε την υπόθεση αυτή.
Η Ρωσίδα δικηγόρος που καίει τον Τραμπ 
 Η Ρωσίδα δικηγόρος, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, με τα μακριά κυματιστά μαλλιά βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη των "New York Times", σύμφωνα με την οποία, πριν από ένα χρόνο, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, ο γαμπρός του Τραμπ και σύζυγος της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ και ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, συναντήθηκαν με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία έχει… "άκρες" στο Κρεμλίνο.  Όπως ανέφερε το επίμαχο δημοσίευμα, επικαλούμενο τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, η συνάντηση έγινε στις 9 Ιουνίου του 2016 στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη και στην οποία συμμετείχαν η Ρωσίδα δικηγόρος, ο γιος του Τραμπ , ο Πολ Μάναφορντ και ο Τζάρεντ Κούσνερ. 
 Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο "NBC", η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια αρνήθηκε ότι είχε στην κατοχή της επιζήμιες πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης