Αμβούργο: Εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο της από διαδηλωτές η Μελάνια Τραμπ

Αμβούργο: Εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο της από διαδηλωτές η Μελάνια Τραμπ

Ο σύζυγος της Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε την ξενάγηση των «Πρώτων Κυριών» αλλά η σύζυγος του πλανητάρχη ήταν απούσα - Με φωτιές και περιπολικά συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις για τη G20

Αμβούργο: Εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο της από διαδηλωτές η Μελάνια Τραμπ
Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20, ο οικοδεσπότης και δεύτερος σύζυγος της Μέρκελ, Γιοχαχίμ Ζάιουερ, ανέλαβε να ξεναγήσει τις "Πρώτες Κυρίες".

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια περιήγηση στο λιμάνι του Αμβούργου με τον 68χρονο "Πρώτο Κύριο" της Γερμανίας σε ρόλο ξεναγού των "Πρώτων Κυριών". Αφού πρώτα τις υποδέχτηκε εγκάρδια, ανέλαβε να τις ξεναγήσει. Όλες ήταν εκεί, εκτός από μία: την
Μελάνια Τραμπ.

Η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην ξενάγηση καθώς οι διαδηλωτές που είχαν περικυκλώσει το κατάλυμά της, την εμπόδισαν να μεταβεί στο λιμάνι του Αμβούργου.
Κλείσιμο


Η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ επεσήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας δεν επέτρεψαν την μετάβαση "Πρώτης Κυρίας" των ΗΠΑ στο λιμάνι του Αμβούργου.  Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία στην G20 επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Όσο για την ίδια την σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή ευχήθηκε από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν αποκλεισμένη να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί στις διαδηλώσεις στην γερμανική πόλη.




Με φωτιές σε περιπολικά συνεχίστηκαν τα επεισόδια για τη G20

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν και πάλι γύρω στις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να διαταράξουν την επίσημη έναρξη της συνόδου της G20.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε στο Twiiter ότι «πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων» που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν «περιπολικά» στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα.





Πρόκειται για τη συνέχεια των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης αφήνοντας πίσω τους 111 τραυματίες αστυνομικούς, 29 συλληφθέντες και 15 άτομα υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών των 20 πιο ανεπτυγμένα οικονομικά κρατών.

Για το λόγο αυτό τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι «ένα σύννεφο μαύρου καπνού» υψωνόταν από τα δυτικά, ενώ αυτοκίνητα «πυρπολήθηκαν» σε διάφορες συνοικίες.

Η αστυνομία διέλυσε τουλάχιστον μία διαδήλωση κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας μαύρη μπογιά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το NTV.



Το συνδικάτο της γερμανικής αστυνομίας GdP καταδίκασε «τις μαζικές επιθέσεις βίαιων, ακραίων οργανώσεων», εκτιμώντας ότι «το αυτοαποκαλούμενο Black bloc» εκμεταλλεύθηκε «ειρηνικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να επιτεθεί σκοπίμως» στους αστυνομικούς.

Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους αναρχικούς της G20 να ηρεμήσουν
 
Μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Αμβούργο, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ κάλεσε τους αναρχικούς της G20 να ηρεμήσουν, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild".  
"Η ωμή βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι΄αυτό", όπως τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης