Σύσκεψη G20: Εκατοντάδες ζόμπι στους δρόμους του Αμβούργου (βίντεο)

Σύσκεψη G20: Εκατοντάδες ζόμπι στους δρόμους του Αμβούργου (βίντεο)

Πολλαπλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της κοινωνίας και στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον βωμό του κέρδους

Σύσκεψη G20: Εκατοντάδες ζόμπι στους δρόμους του Αμβούργου (βίντεο)
Διαμαρτυρία με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα πραγματοποίησαν ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές οργανώσεις στο Αμβούργο, οργανώνοντας μία πρώτη... υποδοχή στους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών στον κόσμο (G20), οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στη Σύσκεψη που θα φιλοξενήσει η βιομηχανική γερμανική πόλη.

Εκατοντάδες ζόμπι κατέκλυσαν τους δρόμους του Αμβούργου, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο σύγχρονος άνθρωπος εξαιτίας των ακραίων πολιτικών λιτότητας, θυσία στον βωμό του υπέρτατου κέρδους.

Άνθρωποι μεταμορφωμένοι σε ζόμπι, «άφηναν τα κομμάτια» τους σε μία παρέλαση μοναδική, που αντικατοπτρίζει όλους εκείνους τους σύγχρονους προβληματισμούς, που απορρέουν από τις πολιτικές λιτότητας και την εμπορευματοποίηση των κοινωνιών.

Κλείσιμο
Η διαμαρτυρία δεν απευθύνεται μόνο στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντιτίθεται στη συμφωνία για το κλίμα, αλλά στο σύνολο των ηγετών, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους περιθωριοποιούν τον άνθρωπο και «κτίζουν» μία κοινωνία που «υπηρετεί» το κέρδος και το χρήμα, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από την εκδήλωση του καλλιτεχνικού-ακτιβιστικού γκρουπ «1000 GESTALTEN», το οποίο παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση. Σε μία παράσταση δρόμου, οι συμμετέχοντες ακολουθούν «τις εντολές», όπως τα ζόμπι και σε κάποια στιγμή ξυπνούν, τινάζουν από πάνω τους την γκρίζα σκόνη του θανάτου και αποκτούν ξανά το χρώμα τους, γίνονται άνθρωποι και διεκδικούν ένα καλύτερο σήμερα για τους ίδιους και ένα ποιοτικότερο αύριο για τις επόμενες γενεές...



Η γερμανική αστυνομία φοβάται μεγάλα επεισόδια στην πόλη ενόψει της Σύσκεψης της G20, ενώ πριν δύο 24ωρα, εντόπισε μεγάλη γιάφκα με ρόπαλα, μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν εξτρεμιστικά γκρουπ, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια στο περιθώριο της συγκέντρωσης των ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης