Η αλήθεια πίσω από το viral tweet του... «αυνανιζόμενου άνδρα της Πομπηίας»

Η αλήθεια πίσω από το viral tweet του... «αυνανιζόμενου άνδρα της Πομπηίας»

Η ανάρτηση ταξίδεψε σαν ... ιός σε όλο τον κόσμο και προκαλώντας έναν χείμαρρο από ξεκαρδιστικα σχόλια.

Η αλήθεια πίσω από το viral tweet  του... «αυνανιζόμενου άνδρα της Πομπηίας»
Στον σημερινό κόσμο της παντοδυναμίας των social media, ένα πετυχημένο και αστείο tweet μπορεί πραγματικά να «σπάσει» το διαδίκτυο,  ταξιδεύοντας σαν... ιός σε όλο τον κόσμο και προκαλώντας έναν χείμαρρο από ξεκαρδιστικα σχόλια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το viral tweet της χρήστη @PersianRose1, που πήρε μια φωτογραφία ενός θύματος από την καταστροφή της Πομπηίας, με κάπως... αμφιλεγόμενη στάση σώματος (την οποία είχε δημοσιεύσει πρόσφατα ένα αρχαιολογικό site) και τη συνόδεψε με την εξής λεζάντα: «Αυνανιζόμενος άνδρας, Πομπηία, 79 μ.Χ.

Κλείσιμο


Το ομολογουμένως αστείο tweet έχει ξεπεράσει μέσα σε λίγα 24ωρα τις 30 χιλιάδες κοινοποιήσεις και έχει συγκεντρώσει σχεδόν 60.000 likes, με πολλούς να σπεύδουν να διατυπώσουν στα σχόλια τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη στον άτυχο αυτό τύπο κατά την έκρηξη του Βεζούβιου. 



Το βασικό ερώτημα που απασχόλησε τους σχολιαστές ήταν εάν ο θάνατος τον βρήκε αιφνιδιαστικά, ή εάν ο... αυνανισμός του ήταν η απόλυτη επαναστατική πράξη απέναντι στον επικείμενο χαμό του. 



Αν και οι απαντήσεις σε αυτό το φλέγον ερώτημα είναι πολλές και... ξεκαρδιστικές, η αλήθεια είναι πολύ πιο απογοητευτική. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Daily Dot, που επικαλείται έναν ειδικό στα ηφαίστεια, η στάση του «αυνανιζόμενου άνδρα της Πομπηίας», δεν είχε καμία σχέση με την δραστηριότητα που έκανε λίγο πριν πεθάνει. «Το άτομο στη φωτογραφία είναι ένας ενήλικος, που σκοτώθηκε από το πυροκλαστικό κύμα (ένα σύννεφο καυτού αέρα και στάχτης που σκότωσε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που ζούσε γύρω από το Βεζούβιο) με αποτέλεσμα τα χέρια του να βρεθούν αντανακλαστικά μπροστά από τα χέρια του και οι παλάμες του να σφίξουν σε γροθιές. Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια του που πήραν αυτή τη στάση», είπε ο ειδικός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης