Προς εκτόνωση στην Ταϊλάνδη

Προς εκτόνωση στην Ταϊλάνδη

Δύο ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο στρατόπεδο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, αποκαθίσταται σταδιακά η ηρεμία στο κέντρο της Μπανγκόκ, με τον στρατό της Ταϊλάνδης να ολοκληρώνει μέχρι σήμερα το μεσημέρι τις επιχειρήσεις του.

Ενα βήμα πριν τον εμφύλιο η Ταϊλάνδη

Δύο ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο στρατόπεδο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, αποκαθίσταται σταδιακά η ηρεμία στο κέντρο της Μπανγκόκ, με τον στρατό της Ταϊλάνδης να ολοκληρώνει μέχρι σήμερα το μεσημέρι τις επιχειρήσεις του.

Οι στρατιώτες ελέγχουν πλήρως τους δρόμους στη συνοικία Ρατσαπρασόνγκ, από όπου απομακρύνθηκαν την Τετάρτη οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές μετά από δύο μήνες.

"Οι επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας σε δέκα πολυώροφα κτίρια με γραφεία και διαμερίσματα, καθώς και ένα νοσοκομείο θα τερματιστούν μέχρι τις 15:00", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του στρατού τόνισε πως σταδιακά θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη συνοικία όπου βρισκόταν ο καταυλισμός, καθώς και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, δύο δημοσιογραφικές οργανώσεις, οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF) και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) εξέφρασαν σήμερα την έντονη ανησυχία τους για το θάνατο δύο δημοσιογράφων και τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι στην Μπανγκόκ.

Η CPJ κάλεσε την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να "αρχίσει έρευνα για το θάνατο των δύο δημοσιογράφων", του ιάπωνα εικονολήπτη του Ρόιτερ Χίρο Μουραμότο που σκοτώθηκε στις 10 Απριλίου και του ανεξάρτητου ιταλού φωτογράφου Φάμπιο Πολένι, ο οποίος σκοτώθηκε την Τετάρτη. Και οι δύο έφεραν τραύματα από σφαίρες.

"Η κάλυψη διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη πάντα είναι επικίνδυνη. Όμως, εδώ και μήνες καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχει προσπαθήσει να προσφέρει τα μέσα στους δημοσιογράφους για να ασκήσουν το επάγγελμά τους χωρίς να φοβούνται ότι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν την Τετάρτη καλύπτοντας την επιχείρηση του στρατού εναντίον των διαδηλωτών στην εμπορική συνοικία στο κέντρο της Μπανγκόκ. Ανάμεσά τους ο καναδός δημοσιογράφος και ερευνητής Τσάντλερ Βάντεργκριφτ που τραυματίστηκε σοβαρά από χειροβομβίδα.

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.900 τραυματιστεί στη διάρκεια της κρίσης, εδώ και δύο μήνες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης