Γερμανοί έφηβοι πυροβόλησαν με αεροβόλο τον Ταϊλανδέζο «βασιλιά με το μπουστάκι»

Γερμανοί έφηβοι πυροβόλησαν με αεροβόλο τον Ταϊλανδέζο «βασιλιά με το μπουστάκι»

Μάλλον δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στη γερμανική νεολαία ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν

Γερμανοί έφηβοι πυροβόλησαν με αεροβόλο τον Ταϊλανδέζο «βασιλιά με το μπουστάκι»
Όπως φαίνεται, δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στη γερμανική νεολαία ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν, πρώην κοσμοπολίτης playboy και νυν βασιλιάς της Ταϊλάνδης, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βαυαρία έπεσε θύμα επίθεσης από δύο... έφηβους, που του έριξαν με αεροβόλο.

Ο Βασιλιάς  Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την περιοχή, έκανε ποδήλατο στον δρόμο συνοδευόμενος από τους φρουρούς του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από πλαστικές σφαίρες.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, ένοχοι για την επίθεση φέρονται να είναι δύο έφηβοι, 13 και 14 ετών, οι οποίοι έριξαν με αεροβόλο στον Βαγιραλονγκόρν από τον κήπο ενός κοντινού σπιτιού.

Κλείσιμο
Ο Ταϊλανδέζος γαλαζοαίματος, γνωστός και ως «βασιλιάς με το μπουστάκι» λόγω παλαιότερων εκκεντρικών του εμφανίσεων (προτού διαδεχθεί τον πατέρα του στον θρόνο) δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.



Η τοπική αστυνομία διερευνά το περιστατικό, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι έφηβοι δεν γνώριζαν σε ποιον έριχναν με το αεροβόλο τους και ήθελαν απλώς «να σπάσουν πλάκα τρομάζοντας μερικούς ποδηλάτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «προσβολή της υπόληψης του βασιλιά» (πόσο μάλλον η επίθεση εναντίον του, ακόμη και με αεροβόλο) είναι βαρύτατο αδίκημα στην Ταϊλάνδη βάσει της τοπικής νομοθεσίας, που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης