Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε τη χειρότερη συνέντευξη όλων των εποχών

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε τη χειρότερη συνέντευξη όλων των εποχών

Χαμός έχει προκληθεί στη Βρετανία αφού ο ΜποΤζο, όπως είναι το υποκοριστικό του, απέτυχε να απαντήσει σωστά σε απλές ερωτήσεις, δεν μπορούσε να σκεφτεί με ηρεμία ούτε τα πιο απλά, ενώ απέτυχε να υπερασπιστεί την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε τη χειρότερη συνέντευξη όλων των εποχών
Τα βρετανικά μέσα σχολιάζουν το γεγονός πως ο Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε αρκετά σκληρά για να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με την ομιλία της βασίλισσας, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως κόμπιασε πολλές φορές, όταν ρωτήθηκε: «Ποιο είναι το νόημα να υπάρχει πρωθυπουργός» 

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε επανειλημμένα παύσεις και αναστέναζε, λέγοντας «...για μισό λεπτό», καθώς δεχόταν ερωτήσεις από τον παρουσιαστής Έντι Μέιρ του BBC Radio 4, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να σκεφτεί. 

Ερωτηθείς για το τι προβλέπει το νομοσχέδιο της Τερέζα Μέι «για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης», ένα ζήτημα που τονίστηκε ιδιαίτερα από την πρωθυπουργό τον περασμένο χρόνο, ο Τζόνσον είπε: «Λοιπόν, υπάρχουν μέτρα, πιστεύω ότι στο νομοσχέδιο για τα δικαστήρια που θα τεθεί υπό συζήτηση, υποθέτω ότι κάποια από αυτά είναι για την αντιμετώπιση ορισμένων από αυτά τα θέματα», μία γενική απάντηση που δεν πείθει και πολύ.
Κλείσιμο

«Νομίζω ότι ένα πράγμα, ειδικότερα, που εξετάζουμε είναι μέτρα για να ... για μισό λεπτό... υπάρχουν όλα τα είδη των μέτρων που θέλουμε να λάβουμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος κανενός»

Στο βάθος, ένα ανακάτεμα χαρτιών ακουγόταν πολύ έντονα.

Ο ΜποΤζο στη συνέχεια έδωσε μια απάντηση προσπαθώντας να αποφύγει μια ερώτηση σχετικά με το πώς η ομιλία της βασίλισσας, θα βοηθήσει τα λευκά αγόρια της εργατικής τάξης να πάνε στο πανεπιστήμιο. Αλλά όταν ο παρουσιαστής προχώρησε στο θέμα της ψυχικής υγείας, ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να επιστρέψει στο αρχικό ερώτημα. 

Μετά ο Μέιρ ρώτησε ποιο είναι το νόημα ύπαρξης πρωθυπουργού, όταν δεν μπορεί να λύσει τις «σημαντικές αδικίες» για τις οποίες δήλωνε ότι ανησυχούσε τόσο πολύ ή να υλοποιήσει το προεκλογικό μανιφέστο για το οποίο τόσα άτομα την ψήφισαν, ο Τζόνσον τα έχασε και πάλι. 

Μετά την αποτυχία να απαντήσει στο ερώτημα τέσσερις φορές, τελικά αποκρίθηκε: «Το νόημα ύπαρξης Πρωθυπουργού είναι να οδηγήσει τη χώρα, για να δώσει μια ... εεε ... να καθοδηγήσει σε αυτά τα καίρια ζητήματα ... και να ενσωματώσει σε αυτά και την ομιλία της Βασίλισσας».

«Και θα το κάνει, και θα κάνει και πολύ καλή δουλειά», κατέληξε ο Τζόνσον.

Οι ακροατές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Τζον Πρέσκοτ, έσπευσαν γρήγορα στα social media για να επικρίνουν τις... επιδόσεις του Τζόνσον.     

Άλλοι συνέκριναν τη συνέντευξη με εκείνη που έδωσε η Νταϊάν Άμποτ πριν από τις εκλογές. Η σκιώδης Υπουργός Εσωτερικών είχε επικριθεί αφού δυσκολεύτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σε τρεις διαφορετικές συνεντεύξεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι τις γενικές εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης