Γαλλία: «Φρένο» στη χρήση βίας εναντίον των μεταναστών βάζει η νέα κυβέρνηση

Γαλλία: «Φρένο» στη χρήση βίας εναντίον των μεταναστών βάζει η νέα κυβέρνηση

Με αφορμή την επιστροφή 400 μεταναστών στο Καλαί ζήτησε από τις τοπικές αρχές να επιδείξουν περισσότερη "ανθρωπιά" προς τους μετανάστες 

Γαλλία: «Φρένο» στη χρήση βίας εναντίον των μεταναστών βάζει η νέα κυβέρνηση
Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε οδηγίες στους τοπικούς αξιωματούχους να επιδεικνύουν περισσότερη ανθρωπιά απέναντι στους μετανάστες, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων ότι το Παρίσι φέρει ευθύνη για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών στην περιοχή του Καλαί.

Περίπου 400 μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική επέστρεψαν στο λιμάνι αυτό όπου η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στείλει μπουλντόζες για να διαλύσουν τον τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό που βρισκόταν εκεί, την αποκαλούμενη "Ζούγκλα".

"Δόθηκαν οδηγίες στις νομαρχίες να επιδεικνύουν περισσότερη ευελιξία και ιδίως περισσότερη ανθρωπιά", είπε ο Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. "Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες και τους άνδρες σαν να ήταν απλώς αριθμοί", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση της διαδικασίας παραχώρησης ασύλου στη Γαλλία είναι προτεραιότητα του νέου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ζούγκλα του Καλαί, όπου χιλιάδες μετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες με την ελπίδα ότι θα τους δινόταν η ευκαιρία να περάσουν στη Βρετανία, κατέληξε να γίνει το σύμβολο των δυσκολιών που αντιμετώπισε η Ευρώπη στον χειρισμό της
μεταναστευτικής κρίσης. 

Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ διέταξε τη διάλυση του καταυλισμού αυτού, υπό την πίεση της τοπικής κοινότητας που κατηγορούσε τους μετανάστες για την αύξηση της εγκληματικότητας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων ότι οι άνθρωποι αυτοί κάποιοι στιγμή θα επέστρεφαν στο λιμάνι.

Στις αρχές του μήνα, δύο γαλλικές φιλανθρωπικές οργανώσεις κατηγόρησαν την αστυνομία για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον των μεταναστών ενώ υποστήριξαν ότι εμποδίστηκαν στην προσπάθειά τους να μοιράσουν τρόφιμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα επισκεφθεί το Καλαί αύριο Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης