Η Μέρκελ καλωσόρισε τον Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: «Να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα»

Η Μέρκελ καλωσόρισε τον Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: «Να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα»

«Πρόκειται για μια μεγάλη δέσμη προβλημάτων που πρέπει να συζητηθεί,  πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα απέναντι σε ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα», δήλωσε, προσερχόμενη στη  συνεδρίαση η γερμανίδα καγκελάριος 

Η Μέρκελ καλωσόρισε τον Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: «Να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα»
Με βασικά θέματα την Ασφάλεια και το Brexit συνέρχεται το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τον
Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα μετά από τις σχετικές δηλώσεις και η Άνγκελα Μέρκελ, προσήλθε για την συνεδρίαση. 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε, προσερχόμενη: «Και τα 27 κράτη μέλη πρέπει να έχουν μια συνοχή. Θέλουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την Βρετανία. Παράλληλα, είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε μαζί μας και τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Οι εξελίξεις τρέχουν, ο κόσμος δεν μπορεί να μας περιμένει, χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα. Πρόκειται για μια μεγάλη δέσμη προβλημάτων που πρέπει να συζητηθεί,  πρέπει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα απέναντι σε ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα». 

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε, ειδικότερα,  πως ελπίζει ότι οι συνομιλίες με τη Βρετανία για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθούν σε καλό πνεύμα, αλλά πρόσθεσε πως η έμφαση θα δοθεί στην εξασφάλιση του μέλλοντος των υπολοίπων 27 μελών της ΕΕ.
Κλείσιμο

«Φυσικά θα διεξαγάγουμε γρήγορες διαπραγματεύσεις. Θα έχουμε εντατικές συνομιλίες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για να κρατήσουμε μαζί τις 27 χώρες της ΕΕ», δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή της για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να έχουμε συνομιλίες σε καλό πνεύμα και ξέρουμε πως αργότερα θα θέλουμε να δουλέψουμε με τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά είναι σαφές πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στο μέλλον της ΕΕ των 27 ώστε να έχουμε αποτελέσματα που θα το βελτιώσουν».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης