ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε 21 πολιτείες κατά την προεκλογική περίοδο

ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε 21 πολιτείες κατά την προεκλογική περίοδο

Εκνευρισμός στους Δημοκρατικούς για την άρνηση της Ζανέτ Μάνφρα να κατονομάσει τις πολιτείες

ΗΠΑ: Οι Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν σε 21 πολιτείες κατά την προεκλογική περίοδο
Σε 21 πολιτείες επιτέθηκαν οι Ρώσοι χάκερ κατά την προεκλογική περίοδο των αμερικανικών εκλογών, όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ.

Η Ζανέτ Μάνφρα, αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας ασφάλειας κυβερνοεπιθέσεων κατέθεσε τα στοιχεία στο Κογκρέσο, εμπλουτίζοντας τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης που απασχολεί τις
Ηνωμένες Πολιτείες, με την εμπλοκή και του σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο
Η ίδια ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποιες είναι οι πολιτείες που επλήγησαν, λέγοντας πως ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι προκάλεσαν αλλοίωση στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Μαρκ Γουόρνερ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών, εξέφρασε τον εκνευρισμό του για την άρνηση της Ζανέτ Μάνφρα να κατονομάσει τις πολιτείες, λέγονρτας χαρακτηριστικά «διαφωνώ θεμελιωδώς» με αυτήν την εκτίμηση.

Τόσο η Αριζόνα όσο και το Ιλινόις είχαν επιβεβαιώσει ότι δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για άλλες περιπτώσεις.

Η Ρωσία επιμένει να διαψεύδει ότι υπήρξε εμπλοκή της καθ' οιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ την ίδια άποψη έχει εκφράσει και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης