Η περιφέρεια δεν είχε πόρους να φροντίσει τα θύματα του Γκρένφελ, αλλά είχε αποθεματικό 274 εκατ. λίρες!

Η περιφέρεια δεν είχε πόρους να φροντίσει τα θύματα του Γκρένφελ, αλλά είχε αποθεματικό 274 εκατ. λίρες!

Σε δήλωση, αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία 2016-17, η περιφέρεια περιγράφεται να έχει φερεγγυότητα «ΑΑ», χαρακτηριζόμενη ως ισχυρή οικονομικά, έχοντας 274 εκατομμύρια λίρες, προς διαχείριση, στις 31 Μαρτίου του 2017

Η περιφέρεια δεν είχε πόρους να φροντίσει τα θύματα του Γκρένφελ, αλλά είχε αποθεματικό 274 εκατ. λίρες!
Την Κυριακή, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ότι σε κάθε οικογένεια που έχασε το σπίτι της, μετά την ανείπωτη τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ, θα δοθεί σε μετρητά το ποσό των 500 λιρών, ενώ 5.000 λίρες θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος απαλλάχτηκε έμμεσα από τη φροντίδα των θυμάτων. Νωρίτερα με αλλεπάλληλες δηλώσεις άνθρωποι του δήμου δήλωναν ότι δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα και κονδύλια ώστε να βρεθεί σπίτι στα θύματα της τραγωδίας.

Στο ίδιο μήκος κύμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε σήμερα ότι οι τοπικές αρχές στο Λονδίνο, όπου πριν από λίγες μέρες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι δεν διέθεταν τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση τέτοιας έκτασης.

Κλείσιμο
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε στην εκπομπή του ITV "Preston on Sunday" ότι η κοινότητα και οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έκαναν ένα "απίστευτο" έργο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και των όσων ακολούθησαν.

"Αυτή που ήταν λιγότερο αποτελεσματική ήταν η διοικητική περιφέρεια του Κένσινγκτον και Τσέλσι γιατί φάνηκε ότι δεν διέθεταν τους πόρους για να αντιμετωπίσουν μια κρίση αυτού του βεληνεκούς όμως είναι η πλουσιότερη της χώρας", είπε ο Κόρμπιν.

Αυτές οι τελευταίες λέξεις ήταν αρκετές για τον Guardian ώστε να φέρει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία της διοικητικής περιφέρειας του Κένσινγκτον και Τσέλσι, σύμφωνα με τα οποία, το συμβούλιο είχε δημιουργήσει αποθεματικό 274 εκατομμυρίων λιρών! Μάλιστα σε δήλωση, αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία 2016-17, η περιφέρεια περιγράφεται να έχει φερεγγυότητα «ΑΑ», χαρακτηριζόμενη ως ισχυρή οικονομικά, έχοντας 274 εκατομμύρια λίρες, προς διαχείριση, στις 31 Μαρτίου του 2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, αποκαλύπτονται κινήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι αξιωματούχοι υπεύθυνοι για τα κτηματομεσιτικά της περιφέρειας εισέπραξαν 55 εκατ. λίρες από ενοίκια, αλλά επένδυσαν λιγότερα από 40 σε κατοικίες για απόρους, ή σε συνδρομή ή αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σσυμβουλίου, Νικ Πάτζετ Μπράουν προσπάθησε να αποφύγει την ερώτηση δημοσιογράφου του BBC, αν νιώθει τύψεις για το χαμό τόσων ζωών, γυρίζοντας το θέμα στη βοήθεια που θα δοθεί από την κυβέρνηση.

Απαγορευμένο το υλικό επένδυσης του πύργου

Στην αποκάλυψη ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική επένδυση του Grenfell Tower έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο προέβη μιλώντας την Κυριακή στο BBC ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Το υλικό αυτό ευθύνεται πιθανότατα, σύμφωνα με τους ενοίκους και με αρκετούς ειδικούς, για τη ραγδαία εξάπλωση της φωτιάς που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

«Απ’ όσο καταλαβαίνω αυτή η εύφλεκτη επένδυση είναι απαγορευμένη και στη Βρετανία. Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι κανονισμοί μας είναι σωστοί (…) και το δεύτερο αν υπάρχει συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς», είπε ο κ. Χάμοντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 5.500 λίρες, ήταν η διαφορά ποσού, που ανάγκασε το δήμο να τοποθετήσει το αμφιβόλου ποιότητας υλικό στο εξωτερικό του κτιρίου, το οποίο ήταν εύφλεκτο. Όσα και τα λεφτά που θα δώσει η κυβέρνηση σε κάθε θύμα της πυρκαγιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης