Λονδίνο: Ένοικοι του κτηρίου που καταστράφηκε είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Λονδίνο: Ένοικοι του κτηρίου που καταστράφηκε είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Είχαν στείλει έγγραφο με τον τίτλο «Παίζοντας με την φωτιά» στους διαχειριστές του κτηρίου

Λονδίνο: Ένοικοι του κτηρίου που καταστράφηκε είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι πριν από ένα χρόνο ένοικοι του κτιρίου είχαν προειδοποιήσει  για τους κινδύνους φωτιάς στο Grenfell Tower στο Λονδίνο
-
το κτήριο στο οποίο υπάρχουν νεκροί μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης - εξαιτίας του όγκου των υλικών που είχε συγκεντρωθεί
κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου, της ελαττωματικής καλωδίωσης και της παραβίασης των κανόνων ασφαλείας.
Κλείσιμο

Η επιστολή που συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2016 από την ομάδα δράσης του ουρανοξύστη έγραφε χαρακτηριστικά:

«Οι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δημόσιο κτιρίου "Lancaster West Estate" δεν εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να φροντίσουν τους ένοικους».
  
Οι ένοικοι κατηγορούσαν με λίγα λόγια την ιδιοκτήτρια εταιρεία για ελλιπή μέτρα προφύλαξής τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.  

«Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς υπάρχει μόνο μία είσοδος και μία έξοδος στο Grenfell Τower και κατά τη διάρκεια έργων ανακαίνισης, εάν ξεσπούσε  πυρκαγιά, οι ένοικοι θα παγιδεύονταν» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή. 

Οι ίδιοι είχαν εκφράσει την ανησυχία τους και παλαιότερα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που πρέπει να αναρωτηθούμε αν το "Lancaster West Estate" είναι ασφαλές για τους ενοίκους», γράφει η επίμαχη επιστολή «δείχνοντας» την ιδιοκτήτρια εταιρεία KCTMO (Kensington και Chelsea Tenant Management Organisation). 

«Πρόκειται για μια πραγματικά τρομακτική σκέψη αλλά η "Ομάδα Δράσης Grenfell" πιστεύει ακράδαντα πως, μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα δείξει την ανικανότητα της ιδιοκτήτριας εταιρείας "KCTMO". Οι επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και η μη εφαρμογή της νομοθεσίας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ενοίκων. Η Ομάδα Δράσης Grenfell πιστεύει ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία "KCTMO" απέτρεψε μία σημαντική καταστροφική πυρκαγιά στον ουρανοξύστη Grenfell το 2013. Πριν από τέσσερα χρόνια,είχε ξεσπάσει πυρκαγιά από ελαττωματική καλωδίωση η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα».  

Λίγες ώρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον ουρανοξύστη Glenfell, οι ένοικοι του κτιρίου που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ομάδα Δράσης Grenfell» έσπευσαν σε ανακοίνωσή τους να επισημάνουν ότι, όλες οι προειδοποιήσεις τους προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία έπεσαν στο κενό. 

«Όλες οι προειδοποιήσεις μας έπεσαν στο κενό.Είχαμε προβλέψει ότι, μία καταστροφή σαν αυτή είναι αναπόφευκτη» υποστηρίζουν. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης