Διαδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα στη Βρετανία ενάντια στη συμφωνία Μέι - DUP

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα στη Βρετανία ενάντια στη συμφωνία Μέι - DUP

Η διαμαρτυρόμενοι σχεδιάζουν να ζητήσουν από Τερέζα Μέι να εγκαταλείψει το «συνασπισμό του χάους» και διαχωρίσει τη θέση της από τους «ενωτικούς» της Βορείου Ιρλανδίας

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα στη Βρετανία ενάντια στη συμφωνία Μέι - DUP
Εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στο Σέφιλντ απόψε, ενάντια στη συμφωνία που πρόκειται να επικυρώσει σήμερα η αρχηγός των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι, να σχηματίσει κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη του DUP. Μια διαμαρτυρία κατά της πρότασης έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στο Baker's Pool στο Σέφιλντ, αρχίζει στις 8 (ώρα Ελλάδας).

Η διαμαρτυρόμενοι σχεδιάζουν να ζητήσουν από Τερέζα Μέι να εγκαταλείψει το «συνασπισμό του χάους» και διαχωρίσει τη θέση της από τους «ενωτικούς» της Βορείου Ιρλανδίας. Το κόμμα, το οποίο έχει ιστορικούς δεσμούς με την προτεσταντική κοινότητα της περιοχής, έχει από καιρό ταχθεί κατά των αμβλώσεων και του γάμου των ομοφυλοφίλων. 

Οι συνομιλίες μεταξύ της Τερέζα Μέι και του DUP για μια συμφωνία που θα στηρίξει την κυβέρνηση των Συντηρητικών ήταν «εποικοδομητικές» και «πάνε καλά», σύμφωνα με δηλώσεις. Οι δέκα βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα θα της δώσουν το "εισιτήριο" για να κυβερνήσει .  

Κλείσιμο
Η αναμενόμενη συμφωνία συνεργασίας θα την βγάλει από τη δύσκολη θέση έτσι ώστε να προχωρήσει την κυβερνητική της ατζέντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης