Γερμανία: Συνελήφθη διαχειριστής site στον «σκοτεινό ιστό» που πουλούσε όπλα

Γερμανία: Συνελήφθη διαχειριστής site στον «σκοτεινό ιστό» που πουλούσε όπλα

Τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το 2016 - Είχαν σκοτωθεί εννιά άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 27

Γερμανία: Συνελήφθη διαχειριστής site στον «σκοτεινό ιστό» που πουλούσε όπλα
Εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως διαχειριστή ενός ιστοτόπου του «dark net», που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των όπλων που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου το 2016, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 30χρονο την περασμένη Πέμπτη, διευκρίνισαν εισαγγελείς σήμερα, αφού η έρευνα που διεξήχθη τους οδήγησε σε ένα φόρουμ συζήτησης στον λεγόμενο «σκοτεινό ιστό» με 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες όπου γίνονταν αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, στην ενότητα «αγορά».

«Η πώληση των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στις βιαιότητες στο Μόναχο την 22α Ιουλίου 2016 έγινε (...) μέσω αυτής της πλατφόρμας», ανέφεραν οι εισαγγελείς. Ο δράστης της επίθεσης, ο Νταβίντ Αλί Σονμπολί, 18 ετών, αυτοκτόνησε μετά το μακελειό. Πέρα από τους εννιά νεκρούς, 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Κλείσιμο
Η σύλληψη καταγράφεται εν μέσω της εκδήλωσης έντονης ανησυχίας από τις αρχές στην Ευρώπη διότι η ύπαρξη αυτών των μυστικών ιστοτόπων καθιστά πολύ εύκολο για κακοποιούς και εξτρεμιστές να αποκτούν όπλα — παρ' ότι οι αγοραπωλησίες όπλων ιστορικά υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς στα ευρωπαϊκά κράτη.

Η γερμανική αστυνομία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Σονμπολί, γεννημένος στη Γερμανία, ήταν ένα ψυχικά διαταραγμένος νεαρός που είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες και δεν είχε καμιά σχέση με τον τζιχαντισμό.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανταλλαγή πλαστών χαρτονομισμάτων, την απόκτηση πλαστών εγγράφων, αλλά και για την αγορά κλεμμένων πιστωτικών καρτών και στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχε υπάρξει παρείσφρηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης