Βορειοΐρλανδοί του DUP: «Δεν συμφωνήσαμε ακόμη με τη Μέι ότι θα την στηρίξουμε»

Βορειοΐρλανδοί του DUP: «Δεν συμφωνήσαμε ακόμη με τη Μέι ότι θα την στηρίξουμε»

«Συνεχίζονται οι συνομιλίες» δηλώνει η Φόστερ, διαψεύδοντας την χθεσινή ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ που έκανε λόγο για συμφωνία 

Βορειοΐρλανδοί του DUP: «Δεν συμφωνήσαμε ακόμη με τη Μέι ότι θα την στηρίξουμε»
Μπορεί εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι να έκανε χθες λόγο για συμφωνία των Τόρις με το DUP, που θα έδινε τη δυνατότητα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό να σχηματίσει κυβέρνηση, ωστόσο τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα οριστικά, ανακοίνωσε σήμερα το βορειοιρλανδικό κόμμα.

Η ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε την Κυριακή ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι, με ορίζοντα μια συνεργασία για το σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία.

Με τη δήλωσή της αυτή, διέψευσε ουσιαστικά την χθεσινή ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, με αποτέλεσμα τα βρετανικά media να κάνουν λόγο για μία ακόμη «ταπείνωση» της Τερέζα Μέι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τόρις έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μετά τις πρόωρες εκλογές και δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς τους 10 βουλευτές του DUP.
Κλείσιμο

«Είχαμε πολύ καλές συζητήσεις χθες με το Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με το πώς μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για να σχηματίσουν μια εθνική κυβέρνηση, που θα έφερνε σταθερότητα στο έθνος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Έχουμε κάνει καλή πρόοδο αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε η ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ στο Sky News.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Φόστερ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να συναντήσει την Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ την Τρίτη, ενώ εκπρόσωπος του κόμματος επισήμανε ότι οι κρίσιμες συνομιλίες μπορεί να κρατήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα. 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η Τερέζα Μέι κατέληξε σε ένα «γενικό περίγραμμα συμφωνίας», με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας έδωσε το πράσινο φως σε ένα γενικό περίγραμμα συμφωνίας επί της αρχής για την υποστήριξη της συντηρητικής κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης