ΗΠΑ: Πρόθυμος να καταθέσει υπό όρκο για τον Κόμεϊ ο Τραμπ

ΗΠΑ: Πρόθυμος να καταθέσει υπό όρκο για τον Κόμεϊ ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε και πάλι τον πρώην διευθυντή του FBI για διαρροές πληροφοριών

ΗΠΑ: Πρόθυμος να καταθέσει υπό όρκο για τον Κόμεϊ ο Τραμπ
Την πρόθεσή του να καταθέσει υπό όρκο για την υπόθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, εκδήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
στις σημερινές του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά τον πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας ως τον άνθρωπο που έκανε τις διαρροές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως είναι 100% έτοιμος να ορκιστεί και να καταθέσει για τις συνομιλίες του με τον Τζέιμς Κόμεϊ, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την κατάθεση του δεύτερου στο Κογκρέσο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον δικαίωσε στα περισσότερα σημεία όσων υποστήριζε. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως «ορισμένα απ' όσα είπε, δεν ήταν αλήθεια».

Κλείσιμο
Ο Τραμπ υποστήριξε πως στην κατάθεση του Κόμεϊ για την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής κατά την προεκλογική περίοδο, δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία, ούτε παρεμπόδιση. 

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο ίδιος είναι έτοιμος να καταθέσει με όρκο για την υπόθεση, είπε: «Ναι, 100%».

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε στις 9 Μαΐου, υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο την Πέμπτη, ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος του ζήτησε να εγκαταλείψει την έρευνα για τις σχέσεις του στρατηγού Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, με τη Ρωσία. «Δεν θα υπήρχε τίποτα κακό, εάν το είχα κάνει… Όμως δεν το είπα» τόνισε ο Τραμπ.

Κατόπιν, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι είναι διατεθειμένος «100%» να το επιβεβαιώσει αυτό ενόρκως, ιδίως ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ, που επιβλέπει εδώ κι ένα μήνα όλες τις πτυχές της έρευνας για την φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε ότι ζήτησε από τον Κόμεϊ να του δηλώσει «αφοσίωση».

Η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του FBI «δεν έδειξε καμία συμπαιγνία, καμία παρεμπόδιση» διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. «Όλα πάνε πολύ καλά. Ήταν μια δικαιολογία των Δημοκρατικών που είχαν μόλις χάσει μια εκλογική αναμέτρηση που ορισμένοι θεωρούσαν σίγουρη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ειλικρινά ο Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε πολλά πράγματα που εγώ είπα κι ορισμένα που υποστήριξε δεν ήταν αλήθεια» τόνισε. «Είναι κάποιος που διαρρέει πληροφορίες, όμως εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε στο έργο της διακυβέρνησης της χώρας μας» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης