Πηγές ΕΕ: Σε «θολό τοπίο» οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά τις βρετανικές εκλογές

Πηγές ΕΕ: Σε «θολό τοπίο» οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά τις βρετανικές εκλογές

Τα πράγματα τώρα γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς για τις Βρυξέλλες ισχύει η διετία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, έως τον Απρίλιο του 2019

Πηγές ΕΕ: Σε «θολό τοπίο» οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μετά τις βρετανικές εκλογές
Σε «θολό τοπίο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit,
μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών. Όπως σχολίαζαν πηγές της
ΕΕ, τα πράγματα τώρα γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς για τις Βρυξέλλες ισχύει η διετία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, έως τον Απρίλιο του 2019. «Οι Βρυξέλλες έλαβαν στις 30 Μαρτίου από τη βρετανική κυβέρνηση την κοινοποίηση του άρθρου 50 και είναι δεσμευμένες, βάσει των Συνθηκών, για συμφωνία μέσα σε μία διετία. Αν με τα νέα δεδομένα η
Βρετανία
Κλείσιμο
θέλει περισσότερο χρόνο, θα πρέπει να ανακαλέσει αυτήν την επιστολή να ζητήσει παράταση, κάτι το οποίο απαιτεί την ομόφωνη γνώμη των κρατών-μελών της ΕΕ», εξηγούσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΕ. 

Εξάλλου, οι Βρυξέλλες τονίζουν ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, όπως π.χ. αν τελικά οι διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 19 Ιουνίου, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από το Λονδίνο. «Ελπίζουμε ότι η Μ. Βρετανία θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Πάντως, πηγές της ΕΕ σημείωναν πως εάν τελικά υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι με ευθύνη των Βρυξελλών, αλλά με ευθύνη του Λονδίνου. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών προκάλεσε «έκπληξη» στις Βρυξέλλες, καθώς πίστευαν ότι «ένας πρωθυπουργός που έχει πλειοψηφία κάνει εκλογές για να τη μεγαλώσει και όχι για να τη χάσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης