Κατάρ: Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Κατάρ: Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση

«Το Jazeera Media Network δέχεται μια κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης» ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα στο Twitter

Κατάρ: Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση που δέχεται ενάντια στην μιντιακή του πλατφόρμα, αλλά όλες οι υπηρεσίες του παραμένουν σε λειτουργία, ανέφερε αργά σήμερα το βράδυ μια πηγή του δικτύου.

«Αυτές ήταν απόπειρες που έγιναν ενάντια στην κυβερνοασφάλεια του Al Jazeera, αλλά τις αντιμετωπίζουμε και προς το παρόν όλες μας οι υπηρεσίες είναι σε λειτουργία», τόνισε ανώτερο στέλεχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα σήμερα, το δίκτυο με ανάρτησή στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο κατήγγειλε ότι δέχεται μια ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση ενάντια σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».

Κλείσιμο


Σε ανάρτηση αργότερα γινόταν λόγος για «αλλεπάλληλες απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας».
Πρόκειται για την τρίτη φορά τους τελευταίους 14 μήνες που οργανισμοί του Κατάρ καταγγέλλουν ότι γίνονται στόχος ηλεκτρονικής πειρατείας.

Τον περασμένο μήνα, το εμιράτο ανακοίνωσε ότι το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από μια άγνωστη οντότητα» και «ψευδείς» δηλώσεις αποδόθηκαν στον εμίρη της χώρας, που βοήθησαν στην ανάφλεξη της σημερινής κρίσης ανάμεσα στο Κατάρ και τις Αραβικές χώρες του Κόλπου.

Τον Απρίλιο η Τράπεζα του Κατάρ υπέστη μια παραβίαση ασφάλειας και δεδομένα, όπως ονόματα και κωδικοί μεγάλου αριθμού πελατών, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης