Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!

Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!

Οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος πιθανόν να έφτανε τις 350.000 λίρες - τελικά η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε

Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!
Για 656.750 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 756.101 ευρώ περίπου, πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα σε μια υπαίθρια αγορά!

Χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία στον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος, πιθανόν να έφτανε τις 350.000 λίρες - τελικά η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε! Το διαμάντι, που ονομάστηκε “Tenner” είχε αγοραστεί πάνω σε ένα δαχτυλίδι στις αρχές της δεκαετίας του '80 και μέχρι σήμερα η κάτοχός του θεωρούσε πως ήταν ψεύτικο.
 
Είναι 26,27 καρατίων και θεωρείται πως κόπηκε κατά τον 19ο αιώνα - γι' αυτό και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο τα μετέπειτα διαμάντια και γι' αυτό η ιδιοκτήτριά του δεν πίστεψε ποτέ πως δεν ήταν ψεύτικο. Η πραγματική του ιστορία και η διαδρομή του μέχρι την υπαίθρια αγορά που βρέθηκε παραμένει άγνωστη. 

Κλείσιμο
Το δαχτυλίδι έφτασε στον οίκο Sotheby's αφού ένας κοσμηματοπώλης έπεισε την ιδιοκτήτρια πως είναι πιθανό να είναι μεγάλης αξίας. Κατόπιν το διαμάντι εξετάστηκε από το Γεμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης