Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Φυλακή έως και 15 χρόνια σε όποιον υπερασπίζεται το Κατάρ στα social media!

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Φυλακή έως και 15 χρόνια σε όποιον υπερασπίζεται το Κατάρ στα social media!

Tα Εμιράτα προειδοποίησαν σήμερα ότι οποιοσδήποτε εκφραστεί θετικά απέναντι στο Κατάρ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριές ποινές κάθειρξης

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Φυλακή έως και 15 χρόνια σε όποιον υπερασπίζεται το Κατάρ στα social media!
Περαιτέρω μέτρα εναντίον του Κατάρ είναι πιθανό να λάβουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περιλαμβανομένων νέων περιορισμών στις επιχειρήσεις, όπως δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της χώρας.

Tα Εμιράτα προειδοποίησαν σήμερα ότι οποιοσδήποτε εκφραστεί θετικά απέναντι στο Κατάρ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριές ποινές κάθειρξης.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας των Εμιράτων, Χαμάντ Σαΐλ αλ-Σαμσί, υπογραμμίζει ότι όσοι χρησιμοποιήσουν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «για να εκφράσουν συμπάθεια προς το Κατάρ ή να επικρίνουν τα Εμιράτα ή τις άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα ενάντια στην κυβέρνηση του Κατάρ κινδυνεύουν με ποινές 3 έως 15 ετών κάθειρξη και με πρόστιμο τουλάχιστον 500.000 ντίρχαμ (120.800 ευρώ)».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς το Ντουμπάι ή το Αμπού Ντάμπι, διότι οι αρχές των ΗΑΕ τους έχουν απαγορεύσει να περνούν από τα αεροδρόμια της χώρας.

«Οι αλλοδαποί που ζουν στο Κατάρ και διαθέτουν βίζα παραμονής δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν βίζα στα Εμιράτα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Etihad.

Οι αρχές των ΗΑΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι υπήκοοι του Κατάρ δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα ή να περνούν από τους μεθοριακούς σταθμούς της. Οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να περνούν από τα αεροδρόμια των ΗΑΕ ακόμη και για να αλλάξουν αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης