Ιταλο-Μαροκινός ο τρίτος δράστης του μακελειού στο Λονδίνο

Ιταλο-Μαροκινός ο τρίτος δράστης του μακελειού στο Λονδίνο

Ο 22χρονος Γιούσεφ Ζάγμπα είχε προσπαθήσει να ταξιδέψει στην Συρία - Οι Βρετανοί λένε ότι δεν ήταν αντικείμενο ενδιαφέροντος της Scotlnd Yard ή της MI5

Ιταλο-Μαροκινός ο τρίτος δράστης του μακελειού στο Λονδίνο
Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Ιταλο-Μαροκινός Γιούσεφ Ζάγμπα, σύμφωνα με πληροφορία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Corriere della Sera και επιβεβαίωσε η Scotland Yard.


Κλείσιμο

Ο 22χρονος Ιταλο-Μαροκινός Γιούσεφ Ζάγμπα


Το 2016, οι ιταλικές αρχές εμπόδισαν τον 22χρονο Γιούσεφ Ζάγμπα να ταξιδέψει στην Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας. Ο Ζάγμπα βρισκόταν σε ιταλική λίστα παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

Ο τρίτος δράστης γεννήθηκε στην πόλη Fez του Μαρόκο τον Ιανουάριο του 1995, και είχε Ιταλίδα μητέρα και Μαροκινό πατέρα.

Πριν λίγο η Scotland Yard ανακοίνωσε: «Αν και πρέπει να γίνει ακόμη η επίσημη αναγνώριση, οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τον 22χρονο Γιούσεφ Ζάγμπα από το ανατολικό Λονδίνο. Η οικογένεια του νεκρού έχει ειδοποιηθεί. Δεν ήταν αντικείμενο ενδιαφέροντος της αστυνομίας ή της MI5».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Corriere della Sera, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τις αρχές στη Βρετανία και το Μαρόκο για τις κινήσεις του Γιούσεφ Ζάγμπα. 

Το 2016, αφού οι Ιταλοί τον μπλόκαραν στο αεροδρόμιο της Μπολόνια μη επιτρέποντάς του να ταξιδέψει στην Τουρκία με απώτερο σκοπό να φτάσει στη Συρία, ο Ζάγμπα άλλαξε σχέδια. Ο 22χρονος επέστρεψε στη Βρετανία και έπιασε δουλειά σε εστιατόριο στο Λοδίνο.

Αυτοί είναι οι δυο πρώτοι δράστες της διπλής επίθεσης στο Λονδίνο

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο και τον 30χρονο Ρασίντ Ρεντουάν, ο οποίος ήταν καταγωγής Μαρόκου και Λιβύης και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης