Αυτοί είναι οι δράστες της διπλής επίθεσης στο Λονδίνο

Αυτοί είναι οι δράστες της διπλής επίθεσης στο Λονδίνο

Τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών δραστών έδωσε στη δημοσιότητα η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Αυτοί είναι οι δράστες της διπλής επίθεσης στο Λονδίνο
Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο εκ των τριών τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το βράδυ του Σαββάτου το Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία.

Πρόκειται για τον 27χρονο πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο στη Βρετανία Κουράμ Σαζάν Μπουτ, ο οποίος ήταν παντρεμένος με παιδιά και και ζούσε στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο και τον 30χρονο Ρασίντ Ρεντουάν, ο οποίος ήταν καταγωγής Μαρόκου και Λιβύης και χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Ρασίντ Ελντάρ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι γνώριζε για την εξτρεμιστική δράση του Κουράμ Σαζάν Μπουτ, αλλά δεν είχε κανένα στοιχείο στη διάθεσή της ότι προγραμματίζει τρομοκρατικό χτύπημα.

Κλείσιμο
Ο πακιστανικής καταγωγής Κουράμ Σαζάν Μπουτ


Οι δύο άνδρες και ο τρίτος συνεργός τους, επιτέθηκαν αρχικά με αυτοκίνητο σε πεζούς στο κέντρο του Λονδίνου και ακολούθως επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης με την ιρλανδική ταυτότητα

Ένας από τους δράστες της επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε ιρλανδική ταυτότητα, μετέδωσε σήμερα το ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο πηγές της ιρλανδικής αστυνομίας.

«Η βρετανική αστυνομία εντόπισε μια ιρλανδική ταυτότητα στο πτώμα ενός από τους τρεις δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο, αφού σκοτώθηκε», ανέφερε το RTE.

Η βρετανική αστυνομία επικοινώνησε με την ιρλανδική, η οποία ανακάλυψε ότι «είχε ζήσει στο Δουβλίνο για ένα διάστημα. Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι μαροκινής καταγωγής και είναι παντρεμένος με μια Σκοτσέζα», ανέφερε ο δημοσιογράφος Πολ Ρέινολντς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, ο άνδρας αυτός δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία για ζητήματα ασφαλείας.

Δώδεκα συλλήψεις και έλεγχοι σε έξι σπίτια


Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προχωρήσει σε 12 συλλήψεις, επτά γυναικών και πέντε ανδρών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται με τους τρεις δράστες και το τρομοκρατικό τους δίκτυο, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον έξι έλεγχοι σε σπίτια και ιδιοκτησίες.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια, αλλά προφανώς παρακολουθούνται από τις βρετανικές αρχές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης