Καρέ-καρέ η εξουδετέρωση των τρομοκρατών του Λονδίνου με 50 σφαίρες

Καρέ-καρέ η εξουδετέρωση των τρομοκρατών του Λονδίνου με 50 σφαίρες

Ιταλός κινηματογραφιστής κατέγραψε τους οχτώ αστυνομικούς που σκότωσαν τους τρεις τρομοκράτες - «Έπεσαν όλοι νεκροί μέσα σε δευτερόλεπτα. Μπαμ, μπαμ, μπαμ» - Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Καρέ-καρέ η εξουδετέρωση των τρομοκρατών του Λονδίνου με 50 σφαίρες
Την επιχείρηση των οχτώ αστυνομικών που εξουδετέρωσαν με 50 σφαίρες τους τρεις τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ο Ιταλός κινηματογραφιστής Γκαμπριέλε Σκιότο, ο άνθρωπος που το ίδιο βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα
την πρώτη φωτογραφία του νεκρού τρομοκράτη με τη φανέλα της Άρσεναλ.

Ο Σκιότο βρισκόταν σε μια από τις παμπ στην αγορά του Μπόροου προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όταν άκουσε τα ουρλιαχτά των θυμάτων των τριών τρομοκρατών που νωρίτερα είχαν σαρώσει πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ωθούμενος από την επαγγελματική του «διαστροφή» αντί να κρυφτεί μέσα στην παμπ ο 25χρονος Ιταλός βγήκε στο δρόμο και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις τρομοκράτες που φορούσαν γιλέκα με ψεύτικα μεταλλικά δοχεία για να δίνουν την εντύπωση ότι είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά.
Κλείσιμο

«Η αστυνομία προσπαθούσε να τους απομακρύνει από τους περαστικούς. Και τότε τους πυροβόλησαν. Είδα τρεις άνδρες να δέχονται τα πυρά των αστυνομικών» περιγράφει τη σκηνή που εκτιλύχθηκε μπροστά στα μάτια του ο Σκιότο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η Daily Mail είναι αποκαλυπτικές. Οχτώ αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα έχουν σχηματίσει ένα είδος ανθρώπινου τείχους και στη θέα των τρομοκρατών ανοίγουν πυρ ρίχνοντας συνολικά 50 σφαίρες.









«Έπεσαν όλοι νεκροί μέσα σε δευτερόλεπτα. Μπαμ, μπαμ, μπαμ. Οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί. Ήταν σαν ήταν έτοιμοι από καιρό για μια τέτοια επιχείρηση» συνέχισε τη διήγηση ο Ιταλός κινηματογραφιστής.

Τη στιγμή των πυροβολισμών των αστυνομικών κατέγραψε την ίδια ώρα σε ερασιτεχνικό βίντεο και ο πελάτης μιας κοντινής παμπ. Ο ίδιος σκυμμένος πίσω από ένα τραπέζι για να καλυφθεί καταγράφει όσα συμβαίνουν γύρω του όταν κάποια στιγμή ακούγονται πυροβολισμοί από την πλευρά του δρόμου.



Την ευθύνη για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση τους τελευταίους τρεις μήνες στη Βρετανία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του μέσω του άτυπου πρακτορείου ειδήσεων Αμάκ ότι «ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή (σ.σ. το Σάββατο) επίθεση στο Λονδίνο».

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι εντέλει έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, ενώ βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες: ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης