Τερέζα Μέι: Αρκετά ανεχτήκαμε τον εξτρεμισμό στη χώρα μας - Αυτό θ' αλλάξει

Τερέζα Μέι: Αρκετά ανεχτήκαμε τον εξτρεμισμό στη χώρα μας - Αυτό θ' αλλάξει

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε λόγο για «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» - «Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας» υπογράμμισε - «Οι δράστες αντιγράφουν ο ένας τον άλλο»

Τερέζα Μέι: Αρκετά ανεχτήκαμε τον εξτρεμισμό στη χώρα μας - Αυτό θ' αλλάξει
Την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Μητροπολιτική Αστυνομία, εντός οκτώ λεπτών από την πρώτη αναφορά για το τρομοκρατικό χτύπημα, εξήρε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε μήνυμά της μετά τη συνεδρίαση του ειδικού οργάνου για την ασφάλεια της χώρας (σ.σ. που φέρει την ονομασία «Cobra»).

Στις συνεδριάσεις αυτές λαμβάνουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μιλώντας έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί κανονικά από αύριο, Δευτέρα, έπειτα από την σημερινή προσωρινή διακοπή, ενώ οι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Κλείσιμο
«Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας» είπε ακόμη η Μέι, εμφανώς σοκαρισμένη από το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα της μέσα σε τρεις μήνες. Είπε ακόμη ότι οι αστυνομικές αρχές απέτρεψαν άλλες πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις από εκείνη που είχε σημειωθεί στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και έπειτα.

Μάλιστα, μίλησε για ένα νέο είδος τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δράστες αντιγράφουν ο ένας τον άλλον. 

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις τρόπους» τόνισε ακόμη, αναλύοντας το σκεπτικό της:

- Πρώτον, πρέπει να καταπολεμήσουμε την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας είναι ασύμβατες με το Ισλάμ -και αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

- Δεύτερον, το Ίντερνετ παρέχει ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό που αναπτύσσεται μέσω του Διαδικτύου.

- Τρίτον, υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας και αυτό πρέπει να αλλάξει.

- Τέταρτον, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική μας πολιτική και να βεβαιωθούμε ότι η Αστυνομία έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Βρετανία έπεσε θύμα μίας «βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης για μια ακόμη φορά».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης