Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ και η καγκελάριος Μέρκελ «τα πηγαίνουν πολύ καλά»!

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ και η καγκελάριος Μέρκελ «τα πηγαίνουν πολύ καλά»!

Η Ουάσιγκτον επιχειρεί να κλείσει το μέτωπο που άνοιξε ο Τραμπ με την ανάρτησή του στο Twitter για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας και το επίπεδο των αμυντικών δαπανών της


Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ και η καγκελάριος Μέρκελ «τα πηγαίνουν πολύ καλά»!
Να μαζέψει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Γερμανίας μέσω Twitter με αφορμή το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα του Βερολίνου έναντι της Ουάσινγκτον επιχείρησε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Όπως είπε ο Σον Σπάισερ ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη Γερμανία ένα σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ και «τα πηγαίνει πολύ καλά» με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ
.
Κλείσιμο

Νωρίτερα ο πρόεδρος
Τραμπ
με ανάρτησή του στο Twitter επέκρινε τη Γερμανία για το εμπορικό πλεόνασμα και το επίπεδο των αμυντικών δαπανών της. Όπως σχολίασε,δε, με νόημα «αυτό είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ και θα αλλάξει!».



Τη Δευτέρα η καγκελάριος Μέρκελ είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως συμμάχων. 
Μιλώντας σε ένα συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την άποψή της ότι οι σύμμαχοι δεν μπορούν πλέον να βασίζονται πάντα ο ένας στον άλλο και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους σε μεγαλύτερο βαθμό, μια τοποθέτηση που προκάλεσε σοκ στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο όταν πρωτοειπώθηκε από την ίδια την Κυριακή.

«Τα πηγαίνουν πολύ καλά. Τρέφει μεγάλο σεβασμό για εκείνη. . . Και θεωρεί, όχι μόνο την Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ», δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου ο Σπάισερ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης