Γλύπτης έστησε το δικό του άγαλμα στη Wall Street για να χλευάσει το «ατρόμητο κορίτσι»

Γλύπτης έστησε το δικό του άγαλμα στη Wall Street για να χλευάσει το «ατρόμητο κορίτσι»

Ο «σκύλος που ουρεί» δημιουργήθηκε από τον Alex Gardega ως ένδειξη συμπαράστασης στον γλύπτη του εμβληματικού «ορμητικού ταύρου»

Γλύπτης έστησε το δικό του άγαλμα στη Wall Street για να χλευάσει το «ατρόμητο κορίτσι»
Μπορεί το άγαλμα του ατρόμητου κοριτσιού που στήθηκε πριν λίγους μήνες απέναντι από το επιβλητικό ταύρο, το γλυπτό «σήμα κατατεθέν» της Wall Street, να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες θετικά σχόλια, ωστόσο η μακρόχρονη παραμονή του στο συγκεκριμένο σημείο έχει βγάλει εκτός εαυτού έναν κάτοικο της πόλης: Τον γλύπτη Alex Gardega.

Ο ντόπιος καλλιτέχνης έχει εξοργιστεί από την τοποθέτηση του συγκεκριμένου αγάλματος απέναντι στο εμβληματικό έργο του Arturo Di Modica, που συμβολίζει την δύναμη και την ορμή του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Gardega, το δεύτερο γλυπτό του μικρού κοριτσιού που στέκει άφοβο μπροστά στον ταύρο, τοποθετήθηκε χωρίς την άδεια του δημιουργού του αρχικού έργου, πράγμα που δίνει το δικαίωμα και σε άλλους καλλιτέχνες να κάνουν τις δικές τους «παρεμβάσεις», όσο προσβλητικές κι αν θεωρούνται αυτές από το ευρύ κοινό. Με αυτό το σκεπτικό, αποφάσισε λοιπόν να τοποθετήσει δίπλα στο πόδι του κοριτσιού το άγαλμα ενός σκυλάκου που... ουρεί.

«Πρόκειται για εταιρικές ανοησίες», είπε στην New York Post ο Gardega, εξηγώντας ότι κατά την άποψή του το άγαλμα του κοριτσιού, που στήθηκε στο σημείο από μια οικονομική φίρμα της Βοστόνης, δεν έχει καμία σχέση με τον φεμινισμό. «Το συγκεκριμένο άγαλμα συνιστά έλλειψη σεβασμού στο δημιουργό του ταύρου, ενός γλύπτη με ακεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο εύθικτος καλλιτέχνης, ο οποίος δημιούργησε τον σκύλο του ιδιαίτερα άτεχνα, για να την... «πει» ακόμα περισσότερο στο κοριτσάκι.

Κλείσιμο
«Αποφάσισα να φτιάξω τον σκύλο χάλια για να υποβαθμίσω το άγαλμα του κοριτσιού, όπως ακριβώς και εκείνο το γλυπτό υποβαθμίζει τον ταύρο» εξηγεί ο Gardega, τονίζοντας ότι δεν είναι ενάντια στον φεμινισμό και ότι θα έβρισκε το άγαλμα του κοριτσιού καλαίσθητο εάν εκείνο στηνόταν σε ανεξάρτητο σημείο, χωρίς να υπονομεύει τα έργα άλλων καλλιτεχνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης