Επίθεση στο Μάντσεστερ: Η μητέρα του τζιχαντιστή νόμιζε πως ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Η μητέρα του τζιχαντιστή νόμιζε πως ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία

Λεπτομέρειες από την κατάθεση της γυναίκας που μίλησε ο δράστης του πολύνεκρου χτυπήματος στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Η μητέρα του τζιχαντιστή νόμιζε πως ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία
Μία ακόμη διάσταση από την προετοιμασία του Σαλμάν Αμπέντι και των συνεργατών του ενόψει της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, αναδεικνύεται μέσα από τη δήλωση της μητέρας του δράστη στον ανακριτή των λιβυκών αρχών. Η μητέρα του 22χρονου είπε ότι δεν γνώριζε πως ο γιος της είχε επιστρέψει στη Βρετανία, θεωρώντας πως βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην ιερή πόλη της Μέκκα.

Η 50χρονη Σάμια και η 14χρονη αδελφή του δράστη έδωσαν κατάθεση για όσα γνώριζαν, αποκαλύπτοντας πως ο Σαλμάν Αμπέντι είχε ζητήσει το διαβατήριο από τον πατέρα του προκειμένου να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία και τη Μέκκα.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, ανακρίθηκαν για περίπου δύο ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων έκλαιγαν και ήταν ιδιαιτέρως σοκαρισμένες. 

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος των λιβυκών αρχών δήλωσε ότι «η μητέρα και η αδελφή του Σαλμάν ανακρίθηκαν για δύο ώρες. Δεν συνελήφθησαν και μετά την ανάκρισή τους δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για την επίθεση στο Μάντσεστερ. Παρόλα αυτά, τους δόθηκε εντολή να παραμείνουν στη Λιβύη και βρίσκονται κάτω από την επιτήρησή μας».

Ο εκπρόσωπος των λιβυκών αρχών επιβεβαίωσε την είδηση για το τηλεφώνημα του Σαλμάν στη μητέρα του, λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση της επίθεσης στο Μάντσεστερ Αρίνα. «Της είπε "συγγνώμη μαμά, πρέπει να με συγχωρήσεις" και έκλεισε το τηλέφωνο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης