Ο βομβιστής του Μάντσεστερ βρέθηκε στο Ντίσελντορφ τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό

Ο βομβιστής του Μάντσεστερ βρέθηκε στο Ντίσελντορφ τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές που επικαλείται το γερμανικό Focus - Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις ισλαμιστών στο Βερολίνο τις τελευταίες 24 ώρες

Ο βομβιστής του Μάντσεστερ βρέθηκε στο Ντίσελντορφ τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό
Άλλη μια πληροφορία που ενισχύει το σενάριο που θέλει τον βομβιστή του Μάντσεστερ
Σαλμάν Αμπέντι να είναι μέρος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών που δρα στην Ευρώπη μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης το γερμανικό Focus

Σύμφωνα με πληροφορίες από γερμανικές πηγές, ο Αμπέντι τέσσερις ημέρες πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ βρέθηκε στο Ντίσελντορφ. Κατά τις ίδιες πηγές τις τελευταίες 24 ώρες έχουν συλληφθεί τέσσερις εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στο Βερολίνο χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν οι συλλήψεις αυτές σχετίζονται με την επίθεση της Δευτέρας που άφησε πίσω της 22 νεκρούς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού ο 22χρονος βομβιστής πήγε από το Μάντσεστερ στο Ντίσελντορφ και από εκεί πίσω στη Βρετανία, καθώς το αεροπορικό ταξίδι ανάμεσα στις δύο πόλεις διαρκεί μόλις 1,5 ώρα.

Δημοσιογράφος του Sky News επισημαίνει ότι ο Αμπέντι δεν ήταν σε κάποια λίστα με υπόπτους τρομοκρατίας και γι' αυτό μπορούσε να ταξιδεύει ανενόχλητα στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αμερικανός γερουσιαστής είχε δηλώσει ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε ήταν ίδια με αυτά των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.

Αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποίησε ήταν τόσο ενδελεχής ώστε να εκφράζονται φόβοι ότι ο κατασκευαστής του είναι ακόμα ελεύθερος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης